ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιαπωνία: Ετοιμάζεται ο πρώτος τερματικός υγροποιημένου CO2 για πλοία

17:27 - 16 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Ιαπωνία: Ετοιμάζεται ο πρώτος τερματικός υγροποιημένου CO2 για πλοία
Η Kansai Electric Power συνεργάστηκε με την ερευνητική εταιρεία Japan Carbon Capture and Storage (CCS) για την ανάπτυξη ενός τερματικού σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο συγκρότημα ηλεκτρικής ενέργειας Maizuru με καύση άνθρακα 1.800 MW στο Κιότο.

Το έργο θα δεσμεύσει περίπου 10.000 τόνους CO2 ετησίως στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό Maizuru, το οποίο θα υγροποιηθεί στη ναυτιλιακή βάση για μεταφορά σε ένα παράκτιο πλοίο και έπειτα το δεσμευμένο CO2 θα εκφορτωθεί στη μονάδα αποθήκευσης και ανακύκλωσης άνθρακα Tomakomai στο Hokkaido. Η φάση επίδειξης του έργου αναμένεται να ξεκινήσει φέτος έως τον Μάρτιο του 2027 και η μεταφορά CO2 να ξεκινήσει το 2024.

Έχει ήδη γίνει παραγγελία για ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου CO2 στη Mitsui OSK Lines (MOL) από την Japan CCS για την παράδοση 10.000 τόνων υγροποιημένου CO2 ετησίως στον χώρο αποθήκευσης.

Να σημειωθεί ότι οι τρεις μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες της Ιαπωνίας – η K Line, η MOL και η NYK – αναπτύσσουν όλες τα δικά τους πλοία μεταφοράς υγροποιημένου CO2.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.