ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι του Βανκούβερ: Χωρίς σιδηροδρομική υπηρεσία λόγω πλημμυρών

14:23 - 17 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Λιμάνι του Βανκούβερ: Χωρίς σιδηροδρομική υπηρεσία λόγω πλημμυρών
Το λιμάνι του Βανκούβερ, στη δυτική ακτή του Καναδά, δήλωσε την Τρίτη 16/11 ότι οι σιδηροδρομικές και οδικές λειτουργίες που εξυπηρετούν το λιμάνι έχουν «πληγεί σε μεγάλο βαθμό» από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Βρετανική Κολομβία.

Σε μια σχετική ενημέρωση, το λιμάνι ανέφερε: «Όλες οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες που έρχονται από και προς το λιμάνι του Βανκούβερ σταμάτησαν λόγω πλημμύρας».

Τόσο ο Εθνικός Σιδηρόδρομος του Καναδά όσο και η Canadian Pacific Railway, πραγματοποιούν επί του παρόντος εκτιμήσεις ζημιών.

Το λιμάνι ανέφερε ότι αναμένονται καθυστερήσεις πλοίων και αυξημένη ζήτηση αγκυροβόλησης λόγω των διακοπών στις λειτουργίες του τερματικού σταθμού.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν επίσης κλείσιμο πολλών αυτοκινητόδρομων λόγω κατολισθήσεων σε όλο το νοτιοδυτικό τμήμα της Βρετανικής Κολομβίας συμπεριλαμβανομένων όλων των κύριων οδών προς το Βανκούβερ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως σε ορισμένες περιοχές έπεσαν 20 εκατοστά βροχής την Κυριακή. Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της επαρχίας, Ρομπ Φλέμινγκ, είπε ότι ήταν «η χειρότερη καταιγίδα εδώ και έναν αιώνα».

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Μεταφορών Omar Alghabra δήλωσε σε tweet: «Παρακολουθούμε στενά τη σοβαρή κατάσταση που δημιουργείται από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις λάσπης στη Βρετανική Κολομβία. Είμαστε σε επαφή με τις σιδηροδρομικές εταιρείες και θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε τον αντίκτυπο στις σιδηροδρομικές γραμμές».

Τέλος να σημειωθεί πως οι καταιγίδες επέφεραν το κλείσιμο του αγωγού Trans Mountain, ο οποίος μεταφέρει αργό πετρέλαιο από την Αλμπέρτα στην ακτή του Ειρηνικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.