ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gazprom- ENGIE: Γίνονται «γροθιά» για την επίτευξη κλιματικών στόχων

14:11 - 18 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Gazprom- ENGIE: Γίνονται «γροθιά» για την επίτευξη κλιματικών στόχων
Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom και η γαλλική εταιρεία ενέργειας Engie συζήτησαν τον σημαντικό ρόλο του υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ ή LNG) ως πηγή καθαρής και οικονομικά προσιτής ενέργειας στην επίτευξη των κλιματικών στόχων της Ευρώπης.

Η Gazprom και η ENGIE συνεργάζονται, μεταξύ άλλων, στον εφοδιασμό και τη μεταφορά φυσικού αερίου. Η Ρωσία είναι ο προμηθευτής φυσικού αερίου της Γαλλίας εδώ και 45 χρόνια, με εξαγωγές που ξεπερνούν συνολικά τα 427 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Η ποσότητα φυσικού αερίου που παρέχεται από την αρχή του τρέχοντος έτους έχει ξεπεράσει τα 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Η Γαλλία κατατάσσεται μεταξύ των τριών κορυφαίων καταναλωτών φυσικού αερίου της Gazprom στην ΕΕ.

Οι εταιρείες έκαναν τηλεδιάσκεψη στις 16 Νοεμβρίου 2021, κατά την οποία συζήτησαν θέματα που αφορούν τη στρατηγική τους συνεργασία, η οποία στηρίζεται σε μακροχρόνιες συμβάσεις.

Η πρώτη από αυτές τις συμβάσεις, που υπογράφηκε το 1975, παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα. Θεωρούν ότι τέτοιες μακροπρόθεσμες συμφωνίες βοηθούν τη σταθερή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ενεργειακού τομέα. Προωθούν επίσης τα συμφέροντα των προμηθευτών και των καταναλωτών.

Στη συνάντηση, η Gazprom και η Engie έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στον σημαντικό ρόλο του φυσικού αερίου. Εν ολίγοις, οι εταιρείες διατηρούν την καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια στο επίκεντρο στην προσπάθεια επίτευξης των κλιματικών στόχων.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 18 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.