ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mitsui και GS συμμετέχουν σε έργο μπλε αμμωνίας

18:36 - 18 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Mitsui και GS συμμετέχουν σε έργο μπλε αμμωνίας
Η ιαπωνική Mitsui και η κορεατική GS Energy συνεργάστηκαν με την TA'ZIZ και τη Fertiglobe για την ανάπτυξη της παγκοσμίου κλίμακας εγκατάστασης μπλε αμμωνίας χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα στο Άμπου Ντάμπι.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (ADNOC) και η ADQ ανακοίνωσαν τη νέα συνεργασία. Η Mitsui είναι μια παγκόσμια εταιρεία ανάπτυξης ενεργειακών έργων, ενώ η GS Energy είναι μια εταιρεία ενεργειακών λύσεων.

Η συνεργασία έχει ως στόχο να επιταχύνει τη θέση του Άμπου Ντάμπι στην αγορά καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι χρησιμοποιώντας τη ζήτηση για μπλε αμμωνία ως καύσιμο μεταφοράς για καθαρό υδρογόνο.

Οι συμφωνίες ακολουθούν την πρόσφατη συμφωνία για το πλαίσιο του έργου που υπογράφηκε μεταξύ της ADNOC και της Fertiglobe.

Υπογράφτηκε με σκοπό να προωθηθεί η παραγωγή μπλε αμμωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην TA’ZIZ, με την επιφύλαξη των σχετικών ρυθμιστικών και εταιρικών εγκρίσεων.

Υπενθυμίζουμε το εν λόγω καθαρό καύσιμο είναι κατασκευασμένο από άζωτο και «μπλε» υδρογόνο που προέρχεται από πρώτες ύλες φυσικού αερίου.

Τέλος, οι συμφωνίες και με τις δύο εταιρείες θα περάσουν από σχετικές ρυθμιστικές και εταιρικές εγκρίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.