ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Fortescue λαμβάνει έγκριση για εγκατάσταση υδρογόνου στο Κουίνσλαντ

10:14 - 19 Νοε 2021 | Ναυτιλία
H Fortescue λαμβάνει έγκριση για εγκατάσταση υδρογόνου στο Κουίνσλαντ
Η αυστραλιανή εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Fortescue Future Industries (FFI) έλαβε έγκριση σχεδιασμού για την κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής εξοπλισμού υδρογόνου στο Κουίνσλαντ.

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Κουίνσλαντ δήλωσαν ότι η έγκριση θα επιτρέψει στην FFI να προχωρήσει τα σχέδια για την κατασκευή της εγκατάστασης στην Περιοχή Ανάπτυξης της Πολιτείας Gladstone (SDA).

Έτσι, η Fortescue έχει τώρα την έγκριση σχεδιασμού για να προχωρήσει στο πρώτο στάδιο του Παγκόσμιου Κέντρου Παραγωγής Πράσινης Ενέργειας (GEM).

Το κόστος του αναμένεται να φτάσει τα 114 εκατομμύρια δολάρια και η εγκατάσταση θα βρίσκεται στην τοποθεσία Aldoga, της Gladstone.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι η εγκατάσταση, πάνω από όλα, θα ενισχύσει τη θέση του Κουίνσλαντ ως ηγέτη στο πράσινο υδρογόνο.

Επιπλέον, αυτή θα είναι η πρώτη εγκατάσταση στην Αυστραλία ικανή να κατασκευάσει ηλεκτρολύτες κλίμακας πολλών γιγαβάτ που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για την παραγωγή υδρογόνου.

«Με την αρχική δυναμικότητα κατασκευής έως και δύο γιγαβάτ συσκευών ηλεκτρόλυσης ετησίως, θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτρόλυσης στον κόσμο όταν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο το 2023. Η εγκατάσταση θα κατασκευαστεί σε μια περιοχή τεσσάρων εκταρίων με ένα κτίριο συναρμολόγησης ηλεκτρολύτη περίπου 12.900 τ.μ.», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Στίβεν Μάιλς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.