ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DNV: Προχωρά στη μεγαλύτερη ενέργεια στη βιομηχανία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο

17:59 - 29 Νοε 2021 | Ναυτιλία
DNV: Προχωρά στη μεγαλύτερη ενέργεια στη βιομηχανία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο
Η DNV εξαγοράζει την εξειδικευμένη στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο Applied Risk, με έδρα το Άμστερνταμ, με στόχο να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη πρακτική στον κόσμο της βιομηχανικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, προασπίζοντας κρίσιμες υποδομές στη ναυτιλία και σε άλλους τομείς.

Οι απειλές για τη βιομηχανική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο γίνονται πιο συνηθισμένες, περίπλοκες και δημιουργικές, ενώ η ανάκτηση από μια επίθεση μπορεί να κοστίσει στους οργανισμούς εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, είπε η DNV.

Η ναυτιλιακή βιομηχανία σημείωσε αύξηση 400% στις απόπειρες επιθέσεων μόνο μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2020, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Ισραήλ, Naval Dome. Πολλές από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Maersk, MSC, Cosco και CMA CGM, καθώς και άλλων ναυτιλιακών οργανισμών, έχουν υποστεί σοβαρές επιθέσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

«Τα θαλάσσια περιουσιακά στοιχεία διατρέχουν πλέον υψηλότερο κίνδυνο νέων μορφών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, καθώς τα συστήματα ελέγχου τους συνδέονται όλο και περισσότερο. Η ζωή, η περιουσία και το περιβάλλον διακυβεύονται. Η DNV επενδύει σημαντικά για να βοηθήσει τους πελάτες μας να δημιουργήσουν μια ισχυρή αμυντική δύναμη. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας με την Applied Risk, στοχεύουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη βιομηχανικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να υποστηρίξουμε τον κλάδο στη διαχείριση αυτών των αναδυόμενων κινδύνων», δήλωσε ο Remi Eriksen, πρόεδρος του ομίλου και διευθύνων σύμβουλος της DNV.

Η Applied Risk και η DNV θα λειτουργούν μαζί υπό την επωνυμία DNV. Μια συνδυασμένη ηγετική ομάδα και από τις δύο εταιρείες θα επιφορτιστεί με την κλιμάκωση μιας συγχωνευμένης επιχείρησης ασφάλειας στον κυβερνοχώρο με φιλοδοξίες για σημαντική ανάπτυξη έως το τέλος του 2025.

«Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία ανάπτυξης της DNV τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Liv A. Hovem υπεύθυνος της DNV, σε ένα νέο επιχειρηματικό τομέα, αφιερωμένο στις ταχέως αναπτυσσόμενες νέες επιχειρήσεις, υπηρεσίες και λύσεις.

«Η συγκέντρωση των εντυπωσιακών ομάδων εμπειρογνωμόνων της βιομηχανικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Applied Risk και της DNV είναι το πρώτο βήμα στο σχέδιό μας για την οικοδόμηση μιας δύναμης στον κυβερνοχώρο μέσω εξαγορών και συνεργασιών με κορυφαίες εταιρείες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο σε όλο τον κόσμο. Επίσης, θα καλωσορίσουμε περισσότερα ταλέντα στην επιχείρηση καθώς μεγαλώνουμε, προσφέροντας την ευκαιρία να εργαστούμε σε μερικά από τα πιο προηγμένα και πολύπλοκα έργα κυβερνοασφάλειας στον κόσμο μαζί με την παγκόσμια ομάδα της DNV με σχεδόν 12.000 ειδικούς στον βιομηχανικό τομέα», πρόσθεσε ο Hovem.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός, ο οποίος αντιμετώπισε επίθεση και ο ίδιος πέρυσι, έχει επικεντρωθεί εκ νέου σε αυτό το θέμα, εισάγοντας νέες κατευθυντήριες γραμμές τον Ιανουάριο που δηλώνουν ότι το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας ενός πλοίου θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τη διαχείριση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο σύμφωνα με τον Κώδικα ISM.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.