ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Προκήρυξη διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα

18:05 - 01 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Κύπρος: Προκήρυξη διαγωνισμού για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας Κύπρου (SDM) προκήρυξε διαγωνισμό για την αποκατάσταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Όπως αποκαλύφθηκε, η υπηρεσία θα επιδοτηθεί από κρατικούς πόρους σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν μια Υπηρεσία Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος σε συνολικό ποσό 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι τριετής με δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία χρόνια.

Το εύρος των εργασιών περιλαμβάνει την προσφορά της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση από τον Απρίλιο/Μάιο έως τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο μόνο ως εποχική υπηρεσία, παρέχοντας συνολικά 22 δρομολόγια μετ' επιστροφής ετησίως.

«Η αναβίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να οικοδομούμε τις σχέσεις μας με την υπόλοιπη Μεσόγειο και χαιρετίζουμε την ευκαιρία να επεκτείνουμε τη ακτοπλοϊκή σύνδεση και σε τρίτη γειτονική χώρα πέρα από την Ελλάδα», δήλωσε ο Βασίλης Δημητριάδης, Υφυπουργός Ναυτιλίας Κύπρου.

«Αναγνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση κατά τη θερινή περίοδο και, ως εκ τούτου, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο εποχικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης για να ενθαρρύνουμε ένα ευρύτερο φάσμα υποψηφίων για αυτόν τον διαγωνισμό. Πιστεύουμε ότι αυτή η σύνδεση θα είναι εξαιρετικά επωφελής για την περιοχή συνολικά και προσβλέπουμε στην επανεξέταση των προσφορών το νέο έτος», τόνισε.

Ο κύριος Δημητριάδης πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός ήταν προηγουμένως ανοιχτός σε σχόλια και ερωτήσεις προκειμένου να προσαρμοστούν οι απαιτήσεις του με βάση τα σχόλια του κλάδου.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας παρουσίασε τις κύριες πρόνοιες του διαγωνισμού σε ανοιχτή συνάντηση στις 29 Νοεμβρίου 2021 στη Λεμεσό της Κύπρου. Στις 2 Δεκεμβρίου 2021 στις 12:00 τοπική ώρα, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση στον Πειραιά, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η προθεσμία για την υποβολή προσφοράς από τους δυνητικούς φορείς είναι η 28η Ιανουαρίου 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.