ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αρχή Λιμένων των Φιλιππίνων δίνει προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες

15:52 - 03 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Η Αρχή Λιμένων των Φιλιππίνων δίνει προτεραιότητα σε πράσινες πρωτοβουλίες
Η Αρχή Λιμένων των Φιλιππίνων (PPA) αναλαμβάνει πιο προηγμένες πρωτοβουλίες για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής μετά από μια σειρά επιτυχημένων μέτρων που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 5 χρόνια.

Η κίνηση στοχεύει επίσης να συμπληρώσει τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι διεθνείς εταίροι της PPA, όπως οι ναυτιλιακές γραμμές για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) που εκπέμπονται από τα πλοία καθώς και τον λιμενικό εξοπλισμό σε ένα πιο διαχειρίσιμο επίπεδο.

Ο Γενικός Διευθυντής της PPA, Jay Daniel R. Santiago είπε ότι η λιμενική αρχή έχει ήδη θέσει τα θεμέλια και τώρα προετοιμάζει τον οργανισμό να εφαρμόσει πιο προηγμένα μέτρα μετριασμού της Κλιματικής Αλλαγής.

«Μετατοπίζουμε τώρα την εστίασή μας προς τις βιώσιμες λιμενικές λειτουργίες για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα, παρόμοια με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι ξένοι ομόλογοί μας», σημείωσε ο Santiago.

Μεταξύ των βημάτων που έχει αναλάβει η Αρχή από το 2016 περιλαμβάνεται η υιοθέτηση ενός 25ετούς Οδικού Χάρτη Ανάπτυξης Λιμένα σε στενό συντονισμό με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, όπως φορείς διαχείρισης φορτίου, τοπικούς και ναυτιλιακούς παρόχους υπηρεσιών καθώς και φορείς εκμετάλλευσης φορτηγών. Αυτό είναι σε συμφωνία με την πρωτοβουλία Ambisyon 2040 της Εθνικής Κυβέρνησης.

Επιπλέον, νωρίτερα φέτος, το λιμάνι απαγόρευσε τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης σε όλα τα ελεγχόμενα λιμάνια του σε εθνικό επίπεδο. Η πρωτοβουλία συνεχίστηκε φέτος με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) Φιλιππίνων για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων που αρχικά αφορούσαν τρία λιμάνια, το North Harbor της Μανίλα, το λιμάνι Batangas και το λιμάνι Cagayan de Oro.

Το έργο αυτό αναμένεται να δρομολογηθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2022, σύμφωνα με την PPA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.