ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DNV: Μελετά το υδρογόνο για την υποστήριξη οδικού στο Ready4H2

16:15 - 06 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
DNV: Μελετά το υδρογόνο για την υποστήριξη οδικού στο Ready4H2
Με σύμβαση από το έργο Ready4H2, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας στον τομέα της ενέργειας DNV θα ηγηθεί μιας μελέτης που θα παράγει έναν οδικό χάρτη για τα ευρωπαϊκά δίκτυα διανομής.

Το Ready4H2 είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που συνδυάζει την τεχνογνωσία του υδρογόνου και τις εμπειρίες από ευρωπαϊκές εταιρείες διανομής φυσικού αερίου. Αυτή τη στιγμή αποτελείται από 80 οργανισμούς από περίπου 15 χώρες που συνεργάζονται για να υποστηρίξουν μια ισχυρή αγορά υδρογόνου. Συγκεκριμένα, θέλουν να δημιουργήσουν μια κοινή αντίληψη για τις μελλοντικές ανάγκες των διανομέων φυσικού αερίου. Αυτό θα δείξει στη συνέχεια έναν δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει ποιοτική έρευνα και ανάλυση των εμπειριών των εταιρειών με το υδρογόνο. Αυτή θα χωριστεί σε συγκεκριμένες δραστηριότητες υδρογόνου, σε έργα, υποδομές, εθνική συμμετοχή και πρόοδο εθνικών στρατηγικών υδρογόνου.

Η DNV λέει ότι θα φέρει «στο τραπέζι» γνώση από πολλά επιτυχημένα έργα για την υποδομή H2. Επίσης, βασίζεται στην τεχνογνωσία της στη ρύθμιση των αλυσίδων αξίας υδρογόνου και στις δυνατότητες οδικής χαρτογράφησης.

Θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο οι ευρωπαίοι διανομείς φυσικού αερίου μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη υδρογόνου προτού αναπτύξει έναν οδικό χάρτη. Στη συνέχεια, θα αναδείξει πώς αυτές οι εταιρείες μπορούν να υποστηρίξουν τον μετασχηματισμό της κύριας υποδομής διανομής υδρογόνου στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.