ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Imabari φτιάχνει το πρώτο πλοίο μεταφοράς ενέργειας στον κόσμο

15:10 - 07 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Η Imabari φτιάχνει το πρώτο πλοίο μεταφοράς ενέργειας στον κόσμο
Η δεκαετία του 2020 διαμορφώνεται ως η δεκαετία όπου οι Ιάπωνες ναυπηγοί καινοτομούν για να επιβιώσουν, προσφέροντας μια σειρά από εντελώς νέα χωρητικότητα.

Το τελευταίο παράδειγμα αυτής της καινοτομίας είναι το Power ARK, ένα πρωτότυπο του οποίου θα κατασκευαστεί από την Imabari Shipbuilding έως το 2025 σε συνεργασία με τον Ιάπωνα δημιουργό του σχεδιασμού, PowerX. Το εν λόγω πλοίο μεταφοράς ισχύος διαθέτει ειδικά σχεδιασμένες τεράστιες θαλάσσιες μπαταρίες που θα λάβουν ενέργεια από υπεράκτια αιολικά πάρκα για να την παραδώσουν σε περισσότερα από 200.000 ιαπωνικά νοικοκυριά σε ένα μόνο ταξίδι.

«Με το έργο Power ARK, η PowerX στοχεύει στην αποτελεσματική διανομή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε περιοχές με υψηλή ζήτηση, οδηγώντας τελικά στη μεγαλύτερη χρήση των καθαρών ενεργειακών πόρων σε ολόκληρη τη χώρα», εξήγησε η PowerX σε μια ανακοίνωση.

Ο Paolo Cerruti, συνιδρυτής και COO της Northvolt, ο Caesar Sengupta, πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Google, και ο Mark Tercek, πρώην διευθύνων σύμβουλος της The Nature Conservancy και πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs, είναι μη εκτελεστικοί διευθυντές της PowerX.

Άλλοι πρώτοι παγκόσμιοι τύποι πλοίων που προέρχονται από την Ιαπωνία περιλαμβάνουν το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου υδρογόνου της Kawasaki Heavy, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί αργότερα αυτόν τον μήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:12 - 07 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.