ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NOVATEK- RWE: Συμμετέχουν στην προμήθεια LNG και την απανθρακοποίηση

15:29 - 08 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
NOVATEK- RWE: Συμμετέχουν στην προμήθεια LNG και την απανθρακοποίηση
Η Novatek, η εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας, και η RWE Supply & Trading, η εμπορική μονάδα της γερμανικής εταιρείας κοινής ωφελείας RWE, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για συνεργασία στην προμήθεια Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, η Novatek θα προμηθεύει στην RWE αμμωνία και υδρογόνο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Αυτά θα προέρχονται από το προγραμματισμένο έργο της Novatek Obskiy GCC (Gas Chemical Complex) και θα διατεθούν στη γερμανική και την ευρωπαϊκή αγορά.

Τα μέρη σκοπεύουν επίσης να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους για την προμήθεια LNG (συμπεριλαμβανομένου του ουδέτερου άνθρακα LNG). Με άλλα λόγια, η Novatek θα ενισχύσει την παροχή LNG στην RWE με την επέκταση των υπαρχουσών προμηθειών. Υπάρχει επίσης δυνατότητα μακροπρόθεσμων προμηθειών LNG από την θυγατρική της, Arctic LNG 2 και άλλα έργα της ρωσικής εταιρείας.

«Είμαστε σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθούμε από τη μετάβαση των παγκόσμιων οικονομιών σε πηγές ενέργειας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα», δήλωσε ο Lev Feodosyev από το διοικητικό συμβούλιο της Novatek. «Το φυσικό αέριο συμπεριλαμβανομένου του LNG αντικαθιστά ήδη άλλους τύπους καυσίμων με υψηλότερο αποτύπωμα άνθρακα».

Επιπλέον, είπε ότι η εταιρεία εργάζεται ήδη για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του LNG που παράγεται από τα έργα της. Επίσης, αναπτύσσει τη μελέτη pre-FEED για το εργοστάσιο μπλε αμμωνίας και υδρογόνου με CCS κοντά στο σύμπλεγμα LNG στο Yamal.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.