ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι προσπάθειες εμβολιασμού των ναυτικών εντείνονται σε όλο τον κόσμο

18:03 - 14 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Οι προσπάθειες εμβολιασμού των ναυτικών εντείνονται σε όλο τον κόσμο
Το Υπουργείο Υγείας (MINSA) με τη Ναυτική Αρχή του Παναμά (AMP) έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία εμβολιασμού κατά της Covid-19 όλων των ναυτικών που φτάνουν στα λιμάνια της χώρας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, σε πλοία με σημαία Παναμά ή σε άλλα νηολόγια.

Περίπου 300.000 δόσεις AstraZeneca είναι διαθέσιμες και θα χορηγηθούν σε λιμάνια του Ειρηνικού και του Ατλαντικού. Η Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά βρίσκεται σε επαφή με τα ναυτιλιακά πρακτορεία για να λάβει πληροφορίες από τα πλοία που ελλιμενίζονται στον Παναμά και να καθορίσει τον αριθμό των ναυτικών που ενδιαφέρονται να εμβολιαστούν.

Αναφορικά με άλλες περιοχές, μετά τον εμβολιασμό αλλοδαπών και Βέλγων ναυτικών από τον Ιούνιο, το Βέλγιο πρωτοστατεί και πάλι σε μια εκστρατεία της ενισχυτικής δόσης για αυτούς τους ναυτικούς που ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

Ο εμβολιασμός των ναυτικών συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση. Σε ένα σημείωμα προς τα μέλη της ένωσής του, ο Kuba Szymanski, γενικός γραμματέας της InterManager, ανέφερε: «Οι διαχειριστές πλοίων και πληρώματος βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Από τη μία πλευρά, οι Διευθυντές μας –ιδιοκτήτες, ναυλωτές και άλλοι συνεργάτες– απαιτούν πλήρως εμβολιασμένο πλήρωμα. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, πολλές χώρες που παρέχουν ναυτικούς δυσκολεύονται να παράσχουν εμβολιασμό».

Επιπλέον, έχουν γίνει αλλαγές στο καθεστώς διεθνούς αναγνώρισης ορισμένων εμβολίων που έχουν ήδη χορηγηθεί στους ναυτικούς. Για παράδειγμα, το Johnson and Johnson δεν αναγνωρίζεται πλέον από ορισμένες δικαιοδοσίες, μια δημοφιλής επιλογή για εμβόλια σε ναυτικούς καθώς είναι μονοδοσικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.