ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wan Hai: Επενδύει $320 εκατ. σε εξαγορές

20:42 - 15 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Wan Hai: Επενδύει $320 εκατ. σε εξαγορές
Η Wan Hai Lines έχει βάλει σκοπό να επεκταθεί περαιτέρω με νέες μεγάλες συμφωνίες αγοραπωλησιών πλοίων και μια συμφωνία μίσθωσης για έναν τερματικό σταθμό στη Γιοκοχάμα, το λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Ιαπωνίας, που στέφθηκε ως η πιο αποτελεσματική εγκατάσταση συσκευασίας στον κόσμο στη φετινή μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας και της εταιρείας δεδομένων IHS Markit.

Η εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Ταϊβάν έχει διαθέσει 320 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον για εξαγορές μεταχειρισμένων πλοίων, προσθέτοντας σε παλαιότερες επενδύσεις ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων του περασμένου μήνα. Μάλιστα, τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν ήδη αγοραστεί και υπάρχουν 360 εκατομμύρια δολάρια από πέρυσι, γεγονός που βοήθησε στην επέκταση του στόλου με 12 πλοία.

Επιπλέον, η Wan Hai ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την Yokohama-Kawasaki International Port Corporation (YKIP) για 10ετή μίσθωση του τερματικού σταθμού Honmoku D4 στη Γιοκοχάμα. Η ετήσια μίσθωση έχει οριστεί σε περίπου 5,6 δισ. JPY (49,5 εκατ. δολάρια), αλλά η ημερομηνία εξαγοράς δεν έχει αποκαλυφθεί προς το παρόν. Ο τερματικός σταθμός Honmoku D4, που λειτουργεί επί του παρόντος από την γαλλική CMA CGM, έχει συνολική ετήσια λειτουργική ικανότητα για 400.000 teu και συμβάλλει στο 15% περίπου της διακίνησης εμπορευμάτων της Γιοκοχάμα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Alphaliner, η Wan Hai είναι αυτή τη στιγμή 10η μεγαλύτερη ναυτιλιακή στον κόσμο με χωρητικότητα στόλου 417.421 teu. Διαχειρίζεται 148 πλοία, εκ των οποίων τα 87 είναι ιδιόκτητα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.