ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία-Πότε είναι

21:55 - 16 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Ορίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία-Πότε είναι
Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) έχει συμφωνήσει ότι η 18η Μαΐου κάθε έτους θα αναγνωρίζεται ως Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία.

Η ημερομηνία ορίστηκε στη συνεδρίαση της Συνέλευσης του ΙΜΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει σκοπό να αναδείξει το προφίλ των γυναικών που εργάζονται στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Έρχεται ως μέρος της δέσμευσης του ΙΜΟ για την ισότητα των φύλων που έγινε στο πλαίσιο των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο γενικός γραμματέας του IMO Kitack Lim δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος που τα κράτη μέλη συμμετείχαν στο κάλεσμα για την επίτευξη ενός περιβάλλοντος χωρίς φραγμούς για τις γυναίκες, έτσι ώστε όλες οι γυναίκες να μπορούν να συμμετέχουν πλήρως, με ασφάλεια και χωρίς εμπόδια στις δραστηριότητες της ναυτιλιακής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων της ναυτιλίας και της ναυπηγικής».

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 1,2% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού των ναυτικών, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Bimco και του Διεθνούς Επιμελητηρίου Ναυτιλίας 2021 Seafarer Workforce.

Ωστόσο, αν και η εκπροσώπηση των γυναικών είναι μικρή, έχει βελτιωθεί. Τα στοιχεία της Bimco ICS δείχνουν αύξηση 45,8% στους αριθμούς προσλήψεων σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση του 2015.

Ο ΙΜΟ εργάζεται για την προώθηση της ισότητας των φύλων στην απασχόληση στη ναυτιλία. Το 2019 ο ΙΜΟ ενέκρινε ψήφισμα για την επίτευξη ενός περιβάλλοντος χωρίς φραγμούς για τις γυναίκες στον ναυτιλιακό τομέα και εκτελεί το πρόγραμμα Women in Maritime.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το πρόγραμμα Εκπαίδευσης - Ορατότητας - Αναγνώρισης έχει υιοθετήσει μια στρατηγική προσέγγιση για την ενίσχυση της συμβολής των γυναικών ως βασικών ενδιαφερομένων στη ναυτιλία.

Ο ΙΜΟ υποστηρίζει επίσης το ναυτιλιακό πρόγραμμα SheEO Leadership για να εξοπλίσει τις γυναίκες με ηγετικές δεξιότητες και αυτοπεποίθηση ώστε να εργάζονται σε θέσεις λήψης αποφάσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:14 - 17 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.