ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νησί Χαϊνάν: Επένδυση $1,5 δις. στην υποδομή του λιμανιού Yangpu

21:15 - 22 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Νησί Χαϊνάν: Επένδυση $1,5 δις. στην υποδομή του λιμανιού Yangpu
Ο συνολικός όγκος επενδύσεων στο έργο επέκτασης του λιμανιού Yangpu του κινεζικού νησιού Χαϊνάν θα είναι σχεδόν 10 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια), ανέφερε το Διεθνές Δίκτυο Επικοινωνίας του μεγαλύτερου νησιού στην χώρα.

Η επέκταση της περιοχής Yangpu στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα διαδρομή δυτικής ξηράς-θαλάσσης είναι ένα σημαντικό στρατηγικό έργο για την υποδομή του Χαϊνάν καθώς και για το ίδιο το λιμάνι, το οποίο πρόκειται να γίνει ένας σημαντικός παγκόσμιος κόμβος μεταφορών.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή τεσσάρων νέων θέσεων ελλιμενισμού εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας έως 200.000 τόνων και μίας ακόμη χωρητικότητας έως 150.000 τόνων. Το συνολικό τους μήκος κατά μήκος της ακτογραμμής θα είναι 2.461 μ. Οι εγκαταστάσεις θα καταλαμβάνουν έκταση 2,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και η χωρητικότητά τους αναμένεται να φτάσει τα 5 εκατομμύρια TEU.

«Αναμένεται ότι η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο. Μόλις ολοκληρωθεί, το Yangpu θα γίνει ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο», ανέφερε ο Huang Peng, Διευθυντής του Γραφείου Μεταφορών και Ωκεανών Ερευνών Yangpu.

Οι αρχές του Χαϊνάν τονίζουν ότι η κατασκευή της υποδομής του λιμανιού Yangpu είναι το κλειδί για την αύξηση τόσο της εγχώριας όσο και της εξωτερικής εμπορευματικής κίνησης, η οποία αποτελεί ζωτικό μέρος του έργου λιμένα ελεύθερων συναλλαγών της επαρχίας. Το λιμάνι Yangpu προετοιμάζεται ενεργά για να καλύψει τις απαιτήσεις για μελλοντική κίνηση φορτίου περίπου 10 εκατομμυρίων TEU ετησίως.

Οι αρχές της Κίνας σκοπεύουν να μετατρέψουν το λιμάνι Yangpu στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού Hainan σε βασικό κανάλι διανομής για τη ροή αγαθών από διάφορες περιοχές της ΛΔΚ προς τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική έως το 2035. Το λιμάνι Yangpu θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή του σχεδίου για τη διαμόρφωση ενός νέου ολοκληρωμένου θαλάσσιου και χερσαίου διαδρόμου, ένα έργο που αναπτύχθηκε από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας και αποσκοπεί στην επιτάχυνση και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών και παγκόσμιων εμπορικών και οικονομικών έργων, καθώς και στην παροχή προηγμένων τελωνείων και υπηρεσίες logistics.

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων του Yangpu Port τον Ιανουάριο-Νοέμβριο έφτασε τα 1,2 εκατομμύρια TEU, σημειώνοντας αύξηση 36,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ η διακίνηση φορτίου αυξήθηκε 12,1% σε ετήσια βάση σε 12,8 εκατομμύρια τόνους. Μέχρι σήμερα, το λιμάνι έχει πραγματοποιήσει αποστολές σε 38 δρομολόγια, που συνδέουν διάφορες πόλεις της Κίνας με χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.