ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ESL Shipping δεσμεύεται για μηδενικές εκπομπές έως το 2050

23:18 - 22 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Η ESL Shipping δεσμεύεται για μηδενικές εκπομπές έως το 2050
Στην πρώτη περιβαλλοντική, κοινωνική και διακυβερνητική στρατηγική (ESG), η φινλανδική ναυτιλιακή εταιρεία ESL Shipping αποκάλυψε τον στόχο της να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050.

Η εταιρεία στοχεύει επίσης να επιτύχει 50% χαμηλότερη ένταση άνθρακα ανά ton-mile έως το 2030.

Το 2020, η εταιρεία μείωσε τις εκπομπές CO2 κατά 7,2% και τις εκπομπές SOx κατά 68,5%. Επιπλέον, η κατανάλωση καυσίμου μειώθηκε κατά 6,1%.

Ως μέρος της στρατηγικής ESG που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η ESL παρουσίασε έναν οδικό χάρτη για ναυτιλία χωρίς εκπομπές που αποτελείται από τρία μέρη.

«Πρώτον, χρειαζόμαστε τον καλύτερο διαθέσιμο σχεδιασμό πλοίων και το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης να μετατραπεί έτσι ώστε να λειτουργεί με εναλλακτικά καύσιμα όταν είναι διαθέσιμα», δήλωσε η εταιρεία.

Παραδείγματα αυτού είναι η πρόσφατη παραγγελία έξι υβριδικών πλοίων χωρητικότητας 5.350 dwt που είναι εξοπλισμένα με πακέτα μπαταριών και σύνδεση ρεύματος στην ξηρά, καθώς και τα πρώτα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου με Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) στον κόσμο Viikki και Haaga.

«Δεύτερον, πρέπει να δημιουργήσουμε διαθεσιμότητα ανανεώσιμων καυσίμων σε βιομηχανική κλίμακα σε συνεργασία με κορυφαίους Σκανδιναβούς προμηθευτές. Ως εκ τούτου, συμμετέχουμε σε έργα που στοχεύουν στη βιομηχανική παραγωγή ηλεκτρονικών καυσίμων με βάση το υδρογόνο το δεύτερο μισό της δεκαετίας».

«Τρίτον, χρειαζόμαστε πελάτες που μοιράζονται το κοινό μελλοντικό όραμα για τη ναυτιλία χαμηλών εκπομπών. Εδώ έχουμε εργαστεί για παράδειγμα με την SSAB για να εισαγάγουμε το Viikki και το Haaga που μείωσαν σχεδόν στο μισό τις εκπομπές μεταξύ των πόλεων Luleå, Oxelösund και Raahe», πρόσθεσε η ESL Shipping.

Συγκεκριμένα, οι βασικοί στόχοι ESG της ναυτιλιακής εταιρείας είναι η ανάπτυξη της επιχείρησης μειώνοντας παράλληλα την πίεση στο περιβάλλον, η βελτίωση της εμπειρίας για τα άτομα στην αλυσίδα αξίας· και η προώθηση ορθών πρακτικών διακυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:10 - 22 Δεκ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.