ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι του Ρότερνταμ: Πράσινη συμφωνία υδρογόνου με την Τασμανία

12:58 - 27 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Λιμάνι του Ρότερνταμ: Πράσινη συμφωνία υδρογόνου με την Τασμανία
Η αρχή του λιμένα του Ρότερνταμ και η κυβέρνηση της Τασμανίας θα εξετάσουν από κοινού τη σκοπιμότητα μελλοντικών εξαγωγών πράσινου υδρογόνου από το Bell Bay στο ολλανδικό λιμάνι.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέρη υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU), μετά από μια πρόσφατη επίσκεψη της Woodside Energy και της Marubeni Corporation στην Τασμανία, μια επίσκεψη που εξέτασε συνεργασία για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στο Bell Bay.

Η Τασμανία έχει στόχο να παράγει πράσινο υδρογόνο στην εγχώρια αγορά στο εγγύς μέλλον. Θέλει επίσης να είναι εξαγωγέας H2 έως το 2027.

Ο Allard Castelein, Διευθύνων Σύμβουλος του Port of Rotterdam, δήλωσε: «Ψάχνουμε σε όλο τον κόσμο για χώρες και εταιρείες που θα μπορούσαν να εξάγουν πράσινο H2 σε βιομηχανική κλίμακα πριν από το 2030. Η Τασμανία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μία από αυτές. Μόλις καθορίσουμε από κοινού τη σκοπιμότητα, το επόμενο βήμα θα ήταν να ευθυγραμμιστούν οι ιδιωτικές εταιρείες για να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εμπορικές λωρίδες μεταξύ Τασμανίας και Ρότερνταμ».

Η πρέσβης της Ολλανδίας στην Αυστραλία Marion Derckx πρόσθεσε: «Το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Τασμανίας και της Ολλανδίας σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στις αμοιβαίες φιλοδοξίες μας να επιταχύνουμε τη μετάβαση προς μια ενεργειακή κοινωνία χωρίς άνθρακα».

Συνεργασίες όπως αυτή συμβάλλουν στην προώθηση της ανάπτυξης τεχνολογιών H2 και στο άνοιγμα μελλοντικών εξαγωγικών αγορών.

Το λιμάνι του Ρότερνταμ σχεδιάζει να γίνει επίσης ένας σημαντικός κόμβος εισαγωγών πράσινων υδρογόνου. Σχεδιάζει αλυσίδες εφοδιασμού υδρογόνου στη βορειοδυτική Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.