ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι του Oakland: Επιχορήγηση 5,2 εκατ. για «πράσινες» αναβαθμίσεις

16:12 - 30 Δεκ 2021 | Ναυτιλία
Λιμάνι του Oakland: Επιχορήγηση 5,2 εκατ. για «πράσινες» αναβαθμίσεις
Το λιμάνι του Oakland θα λάβει επιχορηγήσεις 5,2 εκατομμυρίων δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση Maritime Administration (MARAD) που θα αφιερωθεί σε αναβαθμίσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτή η επιχορήγηση αναμένεται να υποστηρίξει τις προσπάθειες καθαρής ενέργειας του λιμένα των ΗΠΑ, καθώς και το όραμά του για εξάλειψη των εκπομπών από τις θαλάσσιες δραστηριότητες, με τα ακόλουθα μέτρα:

  • Κατασκευή χώρου κυψελών καυσίμου και εγκατάσταση ηλιακού πάνελ με αποθήκευση μπαταρίας
  • Αντικατάσταση ηλεκτρικού υποσταθμού
  • Σύνδεση του υποσταθμού με γεννήτρια βιομάζας

«Έχουμε έναν φιλόδοξο στόχο καθαρού αέρα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του λιμανιού του Oakland, Danny Wan. «Αυτή η επιχορήγηση από τη Ναυτιλιακή Διοίκηση είναι μια σημαντική στιγμή που μας βοηθά να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας για μηδενικές εκπομπές από τις θαλάσσιες δραστηριότητες», πρόσθεσε.

Το λιμάνι του Oakland υπέβαλε αίτηση το περασμένο καλοκαίρι για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, με μακροπρόθεσμο στόχο να εξαλειφθεί η εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα στις εργασίες διακίνησης φορτίου.

Η επιχορήγηση πραγματοποιήθηκε μέσω του Προγράμματος Ανάπτυξης Λιμενικής Υποδομής (PIDP) της MARAD και το λιμάνι των ΗΠΑ ανέφερε ότι θα ζητούσε κεφάλαια από την πολιτεία της Καλιφόρνια, ενώ «απαιτείται πρόσθετη χρηματοδότηση για να προωθήσει τις φιλοδοξίες της για καθαρή ενέργεια».

Το λιμάνι της Καλιφόρνια έχει κάνει αρκετές ενέργειες για τη βιώσιμη διακίνηση φορτίου. Έχει δημιουργήσει ένα σύστημα τροφοδοσίας στην ξηρά που συνδέει τα πλοία στο ηλεκτρικό δίκτυο στο αγκυροβόλιο.

Επιπλέον, περισσότερες από 15 μεγάλες εξέδρες λειτουργούν με μπαταρίες αυτή τη στιγμή στο θαλάσσιο λιμάνι, μεταφέροντας εμπορευματοκιβώτια, ενώ 13 τεράστιοι γερανοί διαχείρισης φορτίου έχουν μετατραπεί με υβριδικούς κινητήρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.