ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραζιλία: Σταματά τις λειτουργίες του κρουαζιερόπλοιου Costa Diadema λόγω covid

15:44 - 03 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Βραζιλία: Σταματά τις λειτουργίες του κρουαζιερόπλοιου Costa Diadema λόγω covid
Η Εθνική Υπηρεσία Εποπτείας Υγείας της Βραζιλίας (Anvisa) ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις λειτουργίες του κρουαζιερόπλοιου Costa Diadema, το οποίο έδεσε πρόσφατα στο λιμάνι του Σαλβαδόρ της Βραζιλίας και είχε 68 κρούσματα COVID.

Η Anvisa και οι τοπικές υπηρεσίες υγείας έχουν κηρύξει το περιστατικό ως ξέσπασμα  «κοινοτικής μετάδοσης της Covid-19, επιπέδου 4». Έως ότου το πρακτορείο ολοκληρώσει την αξιολόγηση της κατάστασης στο πλοίο, το Costa Diadema θα μεταβεί στο λιμάνι καταγωγής του, το Santos, όπου θα αποβιβάσει τους υπόλοιπους επιβάτες.

Τα άτομα με COVID-19 έχουν αποβιβαστεί στο Σαλβαδόρ, μαζί με επιβάτες που είναι κάτοικοι της περιοχής. Τα Στρατηγικά Κέντρα Πληροφοριών για την Υγεία (Cievs) της Βραζιλίας θα παρακολουθούν τα μελλοντικά τους ταξίδια.

Για το επόμενο σκέλος του ταξιδιού του, «το σκάφος θα συνεχίσει υπό περιορισμούς κατά τη διάρκεια της ναυσιπλοΐας [και] όλες οι μη βασικές δραστηριότητες επί του πλοίου πρέπει να διακοπούν και να τηρηθούν τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας μέχρι τον τελικό προορισμό του το Santos», ανέφερε σε δήλωσή της η Anvisa.

Το Diadema έφτασε την Πέμπτη στο Σαλβαδόρ με περισσότερα από 60 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID. Το πλοίο μετρούσε 56 μέλη του πληρώματος και 12 επιβάτες που μολύνθηκαν από ένα σύνολο 3.800 επιβαινόντων. Σύμφωνα με την Anvisa, η πλειονότητα των ατόμων που βρέθηκαν θετικά είναι ασυμπτωματικά. Υπάρχουν μόνο λίγοι επιβάτες με ήπια συμπτώματα και δεν αναφέρθηκαν σοβαρά κρούσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.