ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Belships ASA: Πουλάει πλοίο και εισέρχεται δυναμικά στη νέα χρονιά

18:58 - 03 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Belships ASA: Πουλάει πλοίο και εισέρχεται δυναμικά στη νέα χρονιά
Η Belships έχει συνάψει συμφωνία για την πώληση του BELOCEAN.

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου χωρητικότητας 58.000 dwt κατασκευάστηκε το 2011 και είναι το παλαιότερο πλοίο στον στόλο της Belships. Η παράδοση αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου 2022 και η Belships θα έχει κέρδος περίπου 5,6 εκατομμύρια δολάρια το 1ο τρίμηνο του 2022. Η συνολική καθαρή ταμειακή ροή μετά την παράδοση του πλοίου θα είναι περίπου 13,0 εκατ. δολάρια μετά την αποπληρωμή των ανεξόφλητων δανείων.

Η Belships διαθέτει έναν ομοιόμορφο και σύγχρονο στόλο πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου και είναι σε πλεονεκτική θέση για να επωφεληθεί από μια ισχυρή αγορά ξηρού φορτίου χύδην. Μετά την ολοκλήρωση όλων των ανακοινωθέντων συναλλαγών, ο στόλος της Belships θα αριθμεί 27 πλοία μεταφοράς χύδην, κατηγορίας Supramax/Ultramax, με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 4 ετών και εσόδων χρονοναύλωσης, που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων, 10.500 δολάρια ανά ημέρα.

Η κάλυψη από συμβόλαια ναύλωσης του στόλου για το 2022 ανέρχεται σε 54% με μέσα καθαρά έσοδα 23.000 δολάρια ημερησίως ανά πλοίο. Με βάση τις τρέχουσες προσδοκίες της αγοράς, η εταιρεία αναμένει να δημιουργήσει σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές και να συνεχίσει να καταβάλλει τριμηνιαία μερίσματα σύμφωνα με τη μερισματική πολιτική της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.