ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βέλγιο: Ενίσχυση της πράσινης ενέργειας σε λιμάνι με αιολικό πάρκο

16:43 - 04 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Βέλγιο: Ενίσχυση της πράσινης ενέργειας σε λιμάνι με αιολικό πάρκο
Το βελγικό λιμάνι του Zeebrugge, ένας από τους σημαντικούς ενεργειακούς κόμβους της Δυτικής Ευρώπης, καλωσόρισε το νέο αιολικό πάρκο που αποτελείται από πέντε ανεμογεννήτριες ως μέρος της «στρατηγικής για καθαρό από εκπομπές λιμάνι».

Πέντε νέες ανεμογεννήτριες μήκους 150 μέτρων με συνδυασμένη ισχύ 18 MW έχουν τεθεί σε λειτουργία στους τερματικούς σταθμούς των εταιρειών μεταφόρτωσης C.RO Ports Zeebrugge και Wallenius Wilhelmsen Solutions. Η εταιρεία παραγωγής πράσινης ενέργειας Eneco πραγματοποίησε την ανάπτυξη του αιολικού πάρκου.

Όπως έγινε γνωστό, οι ανεμογεννήτριες θα παράγουν περίπου 50 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Μέρος αυτής της ενέργειας θα χρησιμοποιηθεί τοπικά στους τερματικούς σταθμούς και το υπόλοιπο θα συνδεθεί στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τον Tom Hautekiet, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Port of Zeebrugge, με την προσθήκη πέντε ανεμογεννητριών, η συνολική παραγωγική ικανότητα στο λιμάνι φτάνει σχεδόν τα 200 MW.

«Είχαμε ήδη αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία με την κατασκευή ανεμογεννητριών στο λιμάνι του Zeebrugge. Η διαδικασία αδειοδότησης για αυτές τις 5 τουρμπίνες κύλησε πολύ ομαλά. Οι περιοχές του λιμανιού αποτελούν ιδανική τοποθεσία για ανεμογεννήτριες. Ως μέρος του σχεδίου One Planet, στόχος μας είναι να είμαστε μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία μέχρι το 2035», δήλωσε ο Tine Deheegher, διευθυντής της Eneco Wind Belgium.

Το αιολικό πάρκο, το οποίο αποτελεί μέρος της ευρύτερης εικόνας της ενεργειακής μετάβασης του λιμανιού, είχε μια συνδυασμένη επένδυση περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 16:44 - 04 Ιαν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.