ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ZIM: Ξεκινά η κατασκευή των «πράσινων» πλοίων που έχει ναυλώσει

13:49 - 08 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
ZIM: Ξεκινά η κατασκευή των «πράσινων» πλοίων που έχει ναυλώσει
Ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου από τα δέκα «πράσινα» πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 15.000 TEU, με καύσιμο το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο LNG, που ναυλώθηκαν από την ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία ZIM Integrated Shipping Services (ZIM).

Σύμφωνα με την ενημέρωση της εταιρείας, η τελετή κοπής χάλυβα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στη Samsung Heavy Industries (SHI) στη Νότια Κορέα.

Τα πλοία παραγγέλθηκαν από την Seaspan Corporation, ιδιοκτήτρια και διαχειριστή πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με έδρα το Χονγκ Κονγκ και θυγατρική της Atlas Corp, στις αρχές του 2021 και θα ναυλωθούν από τη ZIM για να εξυπηρετήσουν το εμπόριο στην γραμμή Ασία-Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Οι παραδόσεις των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2023 και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι 12ετείς ναυλώσεις.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν μια στρατηγική συμφωνία, αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, για τη μακροπρόθεσμη ναύλωση των δέκα φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων.

Σύμφωνα με τον Eli Glickman, Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της ZIM, αυτή η συμφωνία, που θεωρείται ορόσημο για τη ZIM, αναμένεται να βοηθήσει τα μέρη να επιτύχουν δύο σημαντικούς στρατηγικούς στόχους.

«Πρώτον, αυτά τα … πλοία θα μας επιτρέψουν να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς στο εμπόριο Ασίας – Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ… Δεύτερον, σύμφωνα με τις βασικές μας αξίες βιωσιμότητας, η επένδυση σε «πράσινα» πλοία με καύσιμα LNG καταδεικνύει τη συνεχή δέσμευσή μας… στην αντιμετώπιση ζητημάτων του περιβάλλοντος που σχετίζονται με τον κλάδο μας και την ικανοποίηση της ζήτησης των πελατών για μείωση των εκπομπών CO2, συμβάλλοντας στη διατήρηση του καθαρού αέρα και στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα», σημείωσε ο Glickman.

Τον Ιούλιο του 2021, η Seaspan και η ZIM υπέγραψαν μια στρατηγική συμφωνία για τη μακροπρόθεσμη ναύλωση δέκα πλοίων LNG διπλού καυσίμου χωρητικότητας 7.000 TEU για να εξυπηρετούν τις διάφορες παγκόσμιες εξειδικευμένες συναλλαγές της ZIM.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.