ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Chevron Shipping συμμετέχει στο Sea Cargo Charter

16:22 - 11 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Η Chevron Shipping συμμετέχει στο Sea Cargo Charter
Η Chevron Shipping Company έχει ενταχθεί στο Sea Cargo Charter, μια πρωτοβουλία αναφοράς για υπεύθυνες ναυτιλιακές δραστηριότητες, διαφανή αναφορά αερίων του θερμοκηπίου και βελτιωμένη λήψη αποφάσεων σύμφωνα με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Το Sea Cargo Charter καθορίζει μια κοινή γραμμή βάσης για την ποσοτική αξιολόγηση και αποκάλυψη του κατά πόσον οι ναυτιλιακές δραστηριότητες ευθυγραμμίζονται με τους εγκεκριμένους κλιματικούς στόχους.

Η εν λόγω πρωτοβουλία είναι συνεπής με τις πολιτικές και τις φιλοδοξίες που έχει υιοθετήσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO). Αυτό περιλαμβάνει τη φιλοδοξία να μειωθούν οι συνολικές ετήσιες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου της ναυτιλίας κατά τουλάχιστον 50% από τα επίπεδα του 2008 έως το 2050.

«Το Sea Cargo Charter παρέχει ένα παγκόσμιο πρότυπο για την αναφορά των εκπομπών από τη ναυτιλία που προάγει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε και συνεργαζόμαστε με το Sea Cargo Charter για να ενισχύσουμε τη διαφάνεια και την ακρίβεια των αναφορών που θα προωθήσουν την υπεύθυνη περιβαλλοντική απόδοση», δήλωσε ο Mark Ross, πρόεδρος της Chevron Shipping Company.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Chevron στο Sea Cargo Charter. Ως μεγάλη πολυεθνική εταιρεία και μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία, προσβλέπουμε στη συμβολή της στον κοινό μας στόχο. Είναι πραγματική ευχαρίστηση να βλέπεις έναν άλλο ηγέτη του κλάδου να εντάσσεται, δεσμεύοντας έτσι στον στόχο μας να απελευθερώσουμε τη ναυτιλία», δήλωσε ο Jan Dieleman, πρόεδρος του Sea Cargo Charter Association και πρόεδρος της επιχείρησης Cargill Ocean Transportation.

Η ανάπτυξη του Sea Cargo Charter έχει ξεκινήσει από τους παγκόσμιους ναυτιλιακούς παίκτες– Anglo American, Cargill Ocean Transportation, Dow, Norden, TotalEnergies, Trafigura, Euronav, Gorrissen Federspiel και Stena Bulk, με την υποστήριξη ειδικών που παρέχεται από το Global Maritime Forum, το Smart Freight Centre, το University College London Energy Institute/UMAS και το Stephenson Harwood.

Το Sea Cargo Charter Association έχει σκοπό να εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου καθώς ο ΙΜΟ προσαρμόζει τις πολιτικές και τους κανονισμούς του στο μεταβαλλόμενο περιβαλλοντικό τοπίο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.