ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Hudong Zhonghua: Παραγγελία $1,18 δις. δολαρίων από τη MOL

12:12 - 12 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Hudong Zhonghua: Παραγγελία $1,18 δις. δολαρίων από τη MOL
Η κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua υπέγραψε τη μεγαλύτερη παραγγελία κατασκευής πλοίων μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) μέχρι σήμερα, με την ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines (MOL).

Η σύμβαση αφορά την κατασκευή έξι LNGC χωρητικότητας 174.000 κυβικών μέτρων της τελευταίας γενιάς της «Σειράς Changheng» και ανέρχεται σε περίπου 7,5 δισεκατομμύρια γιουάν ή 1,18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από την Hudong-Zhonghua, θυγατρική της China Shipbuilding Corporation (CSSC), οι συμμετέχοντες στο έργο περιλαμβάνουν επίσης την China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) και την China COSCO Shipping.

Έτσι, το έργο αποτελεί τη συνεργασία των τριών μεγάλων επιχειρήσεων που διασφαλίζουν την εθνική ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και την προώθηση της ανάπτυξης της αλυσίδας βιομηχανίας LNG.

Επιπλέον, αυτή είναι η παραγγελία με τον μεγαλύτερο αριθμό και τη μεγαλύτερη συμβατική αξία για την κινεζική ναυπηγική εταιρεία στον τομέα της κατασκευής πλοίων LNG τα τελευταία δέκα χρόνια.

Μετά την παράδοση στην MOL, η CNOOC Gas & Power θα ναυλώσει τα πλοία. Μέχρι στιγμής, την πρώτη εβδομάδα του 2022, η Hudong Zhonghua έχει λάβει συνολικά επτά παραγγελίες για πλοία μεταφοράς LNG. Επί του παρόντος, διαθέτει στο βιβλίο παραγγελιών της, 23 πλοία μεταφοράς LNG. Τα εννέα βρίσκονται υπό κατασκευή, με περίοδο παράδοσης το 2025.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.