ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία Αυστραλίας και Ιαπωνίας για καθαρό υδρογόνο

12:07 - 13 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Συνεργασία Αυστραλίας και Ιαπωνίας για καθαρό υδρογόνο
Ο πρώτος γύρος του Αυστραλιανού Προγράμματος Εμπορίου Καθαρού Υδρογόνου (ACHTP) θα επικεντρωθεί στην εξαγωγή καθαρού υδρογόνου στην Ιαπωνία στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης Ιαπωνίας-Αυστραλίας για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές μέσω τεχνολογίας.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Scott Morrison, θέλει να αναπτύξει την καθαρή βιομηχανία εξαγωγών H2 της χώρας. Έτσι, έθεσε μια νέα πρωτοβουλία με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων σε αλυσίδες εφοδιασμού υδρογόνου που προέρχονται από την Αυστραλία.

Το καθαρό υδρογόνο είναι μία από τις τεχνολογίες προτεραιότητας στο μακροπρόθεσμο σχέδιο μείωσης των εκπομπών της κυβέρνησης.

Το ACHTP ύψους 150 εκατομμυρίων AUD (107 εκατομμυρίων δολαρίων) θα υποστηρίξει έργα αλυσίδας εφοδιασμού υδρογόνου με έδρα την Αυστραλία που εξασφαλίζουν επενδύσεις στο εξωτερικό.

Ο πρώτος γύρος του προγράμματος θα ξεκινήσει με την Ιαπωνία.

Επιπλέον, ο Morrison είπε ότι το πρόγραμμα των 150 εκατομμυρίων δολαρίων θα βοηθήσει την Αυστραλία να μειώσει τις εκπομπές ρύπων. Θα το κάνει συνεργαζόμενη με άλλες χώρες για να μειώσει το κόστος των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας. «Το καθαρό υδρογόνο είναι στο κέντρο των σχεδίων τόσο της Αυστραλίας όσο και της Ιαπωνίας για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών ενισχύοντας παράλληλα τις οικονομίες και τις θέσεις εργασίας μας», είπε. Το ACHTP θα υποστηρίξει έργα για την ανάπτυξη εξαγωγικών αλυσίδων εφοδιασμού και την εμπορευματοποίηση της παραγωγής καθαρού H2.

Θα υποστηρίξει επίσης δευτερογενείς καθαρά προϊόντα με βάση το υδρογόνο, όπως η αμμωνία.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί σε διάστημα πέντε ετών από τα 565,8 εκατομμύρια AUD (397 εκατομμύρια δολάρια) που έχουν δεσμευτεί για διεθνείς συνεργασίες τεχνολογίας χαμηλών εκπομπών στον προϋπολογισμό 2021-2022. Η αυστραλιανή παραγωγή H2 θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια AUD (35,7 δισ. δολάρια) για το ΑΕΠ έως το 2050.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.