ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η TEN παραλαμβάνει πλοίο μεταφοράς LNG, έχοντας έτοιμο ναυλωτή

17:19 - 19 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Η TEN παραλαμβάνει πλοίο μεταφοράς LNG, έχοντας έτοιμο ναυλωτή
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία TEN Ltd. κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης δεξαμενόπλοιων αργού, προϊόντων και LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου), ανακοίνωσε την παράδοση του πλοίου μεταφοράς LNG χωρητικότητας 174.000 cbm "TENERGY" στη Νότια Κορέα και την άμεση ναύλωση σε μεγάλο τελικό χρήστη.

Η απασχόληση, διάρκειας τουλάχιστον πέντε ετών σε επίπεδα ναύλων με ανοδική πορεία, αναμένεται να αποφέρει ελάχιστα ακαθάριστα έσοδα περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στον διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο LNG με την παράδοση και τη ναύλωση αυτού του πλοίου τελευταίας τεχνολογίας και φιλικού προς το περιβάλλον», σχολίασε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN. «Οι προοπτικές ανάπτυξης και η ορατότητα των ταμειακών ροών της TEN, με ελάχιστη συσσώρευση εσόδων άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, με πρόσθετες ανοδικές δυνατότητες, επιτρέπουν στη διοίκηση να ακολουθήσει τη στρατηγική ανάπτυξης και να διαφοροποιήσει περαιτέρω το αποτύπωμα της TEN στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα», κατέληξε ο κ. Σαρόγλου.

Η TEN, που ιδρύθηκε το 1993, είναι μια από τις πρώτες και πιο εδραιωμένες δημόσιες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.

Ο διαφοροποιημένος στόλος της TEN αποτελείται σήμερα από 71 πλοία διπλού κύτους συνολικής χωρητικότητας 8,0 εκατ. dwt. Το νεότευκτο πρόγραμμά της περιλαμβάνει ένα δεξαμενόπλοιο κατηγορίας suezmax DP2 και τέσσερα πλοία aframax με διπλό καύσιμο LNG.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.