ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ICS-IRENA: «Δίνουν τα χέρια» για τη μετάβαση στα πράσινα καύσιμα

18:01 - 20 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
ICS-IRENA: «Δίνουν τα χέρια» για τη μετάβαση στα πράσινα καύσιμα
Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) και ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA) υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την υποστήριξη της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές του ναυτιλιακού τομέα και του ρόλου του στη μετάβαση προς έναν παγκόσμιο ενεργειακό τομέα βασισμένο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι επικεφαλής των δύο οργανισμών υπέγραψαν τη συμφωνία κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Δωδέκατη Σύνοδο της Συνέλευσης IRENA 2022 στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η συνεργασία θα παράσχει ένα πλαίσιο τα επόμενα δύο χρόνια για τους ICS και IRENA για να βοηθήσουν στην απαλλαγή άνθρακα του ναυτιλιακού τομέα και τη χρήση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε αυτόν τον τομέα, εξήγησαν οι εταίροι.

Θα επιτρέψει επίσης στη βιομηχανία να συνεργαστεί στενά με τα παγκόσμια μέλη του IRENA με περισσότερες από 160 χώρες και εδάφη σε θέματα που σχετίζονται με τον αυξανόμενο ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην απελευθέρωση των ανθρακούχων εκπομπών της ναυτιλίας.

Ως μέρος της συμφωνίας, οι οργανισμοί θα δημιουργήσουν μια τακτική ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την προσφορά και ζήτηση ενέργειας που σχετίζονται με τον ναυτιλιακό τομέα και θα ανταλλάσσουν δεδομένα για σενάρια «μελλοντικών καυσίμων» (όπως πράσινο υδρογόνο και αμμωνία), και για τα δύο έθνη -κράτη και τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.