ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας εγκαινιάζει καινοτόμο διαδικτυακή πλατφόρμα

14:20 - 24 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Κύπρος: Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας εγκαινιάζει καινοτόμο διαδικτυακή πλατφόρμα
Μετά την έναρξη του SEA Change 2030, ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού οράματος για την κυπριακή ναυτιλία, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας εργάζεται επί του παρόντος για την υλοποίηση των σχετικών δράσεων που παρουσιάζονται στη Στρατηγική και προς αυτή την κατεύθυνση έχει εγκαινιάσει τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα: C.O.M.E.

Το C.O.M.E, το οποίο σημαίνει Cyprus Open Maritime Exchange, είναι μια από τις πιο πρόσφατες πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας Κύπρου για να επιτρέψει τη συνεχή διαβούλευση για τρέχουσες ναυτιλιακές υποθέσεις και αναδυόμενα ζητήματα σύμφωνα με τη νέα στρατηγική του. Η διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας ενθαρρύνει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα των θαλάσσιων μεταφορών καθώς και την κοινωνία των πολιτών να μοιραστούν σκέψεις και ιδέες με την Κύπρο. Οι πληροφορίες που συλλέγονται θα εξετάζονται τακτικά και θα ενσωματώνονται σε ενέργειες και πολιτικές.

Η νέα πλατφόρμα έχει πέντε τομείς εστίασης για ανατροφοδότηση, όπως ο πράσινος μετασχηματισμός, η ψηφιοποίηση, η ασφάλεια και η ακτοπλοΐα, η ευημερία, κατάρτιση και εκπαίδευση των ναυτικών. Υπάρχει επίσης μια πρόσθετη ενότητα που επιτρέπει στη ναυτιλιακή κοινότητα και στην κοινωνία των πολιτών να διερευνήσουν άλλα θέματα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς τους πέντε βασικούς τομείς.

Κατά την έναρξη της πλατφόρμας, ο κ. Βασίλης Δημητριάδης, Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Κύπρου, σχολίασε: «Η Κύπρος ήταν πάντα περήφανη που είναι ένα συνεργάσιμο και προορατικό έθνος. Σύμφωνα με τη νέα μας στρατηγική, η πλατφόρμα C.O.M.E είναι μια ευκαιρία για συνεχή διαβούλευση με άτομα από όλη την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και την ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού, επιτρέποντας παραγωγική συζήτηση, τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και πραγματική πρόοδο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι η συνεργασία βρίσκεται στο επίκεντρο της προόδου. Η Κύπρος θα συνεχίσει να δρομολογεί και να βασίζεται σε βασικές πρωτοβουλίες για να έρθει ακόμη πιο κοντά στον κλάδο - δημιουργώντας ένα περιβάλλον για ειλικρινείς συζητήσεις και, τελικά, πρόοδο για ολόκληρο τον κλάδο. Ξεκινάμε το 2022 όπως σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με την εισαγωγή ενός νέου εργαλείου που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις του επόμενου έτους και μετά. Ως πρεσβευτές του κλάδου, θέλουμε να ακούσουμε, να κατανοήσουμε και, στη συνέχεια, να παραδώσουμε τα αποτελέσματα στη ναυτιλία».

Η C.O.M.E αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της δέσμευσης της Κύπρου σε μια «εξωστρεφή» προσέγγιση και αντιπροσωπεύει την πρώτη συγκεκριμένη δράση από τη στρατηγική της που ξεκίνησε πρόσφατα. Επιτρέπει τη συστηματική συλλογή πληροφοριών του κλάδου και τη συνεχή διαβούλευση με άτομα, τόσο εντός όσο και εκτός της ναυτιλιακής βιομηχανίας, για την επίτευξη συλλογικής και τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.