ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο 1ος τερματικός μηδενικού άνθρακα παγκοσμίως λαμβάνει πιστοποίηση

16:15 - 24 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Ο 1ος τερματικός μηδενικού άνθρακα παγκοσμίως λαμβάνει πιστοποίηση
Ο δεύτερος τερματικός σταθμός εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού Tianjin, γνωστός και ως ο πρώτος τερματικός σταθμός μηδενικών εκπομπών άνθρακα στον κόσμο, έλαβε το «Carbon Neutrality Certificate» που εκδόθηκε από την China Classification Society, καθιστώντας τον, ως την πρώτη λιμενική επιχείρηση ουδέτερου άνθρακα που πιστοποιείται από έναν έγκυρο οργανισμό στην εθνική λιμενική βιομηχανία.

Η China Classification Society, μια υπηρεσία επαλήθευσης αερίων θερμοκηπίου εξουσιοδοτημένη από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων, πραγματοποίησε επιτόπιες επιθεωρήσεις στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και εξέδωσε το πιστοποιητικό στις 17 Ιανουαρίου.

Στην τελετή εκδόθηκε η «White Paper για την Πρακτική Ουδετερότητας των Λιμένων Ανθρακούχων Πόρων» μέσω διαδικτυακής φόρμας. Είναι ένας συνδυασμός πρακτικών κατασκευής πράσινων λιμανιών από το λιμάνι Tianjin, μέσω της ανάλυσης και επεξεργασίας της πρακτικής ουδετερότητας άνθρακα στο λιμένα, με στόχο να μοιραστεί την εμπειρία εξερεύνησης για την προώθηση της κατασκευής λιμένων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και λιμένων μηδενικών εκπομπών άνθρακα με τη βιομηχανία.

Η έρευνα επεσήμανε ότι η πηγή των εκπομπών άνθρακα στη λιμενική βιομηχανία προέρχεται κυρίως από τα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται από την παραγωγή φορτοεκφόρτωσης και τη βοηθητική παραγωγή.

Δηλώνει ότι η πορεία υλοποίησης της ουδετερότητας του άνθρακα του λιμένα επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της υποκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και του επιπέδου ηλεκτροδότησης, της αντιστάθμισης άνθρακα και άλλων.

Όπως αποκαλύφθηκε, το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας στο λιμάνι προέρχεται εξ ολοκλήρου από αιολική ενέργεια και φωτοβολταϊκά και είναι 100% έτοιμο για χρήση.

Μακροπρόθεσμα, το λιμάνι Tianjin σκοπεύει να τοποθετηθεί ως ένα πράσινο λιμάνι παγκόσμιας κλάσης, να επιταχύνει την κατασκευή ενός «λιμένα μηδενικών εκπομπών άνθρακα», να διευκολύνει τις βιώσιμες μεταφορές και τη βιώσιμη ανάπτυξη και να εξυπηρετήσει καλύτερα τη στρατηγική μιας ισχυρής χώρας μεταφορών και μιας ισχυρής ναυτιλιακής χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.