ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η MSC «στρέφει το βλέμμα» στην Alitalia

15:38 - 25 Ιαν 2022 | Ναυτιλία
Η MSC «στρέφει το βλέμμα» στην Alitalia
Τα αεροπλάνα γίνονται όλο και περισσότερο το κλειδί για τις εταιρείες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τους δισεκατομμυριούχους του κλάδου των μεταφορών, που βγάζουν περισσότερα χρήματα από το Facebook, την Amazon, την Apple, το Netflix και την Google.

Η ελβετική ναυτιλιακή εταιρεία Mediterranean Shipping Co (MSC) έχει συνδεθεί με τη γερμανική Lufthansa σε μια προσπάθεια να αποκτήσει την πλειοψηφία της διάδοχης της Alitalia ITA Airways, αναζητώντας μια περίοδο αποκλειστικότητας 90 ημερών για τη μελέτη της συμφωνίας.

Η MSC δήλωσε ότι το ενδιαφέρον για την κρατική ITA προήλθε από «τη δυνατότητα ενεργοποίησης θετικών συνεργειών… τόσο στον τομέα των φορτίων όσο και στον τομέα των επιβατών».

Κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκρηξης της ναυτιλίας εμπορευματοκιβωτίων του περασμένου έτους, άλλοι γίγαντες τακτικών γραμμών όπως η CMA CGM και η Maersk έχουν επενδύσει σε αεροπλάνα.

Η Consultantcy Drewry προβλέπει ότι η μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων θα αυξήσει τα συνδυασμένα συνολικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων, αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, από το αναθεωρημένο σύνολο των 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.