ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Volkswagen επιλέγει τις πράσινες θαλάσσιες μεταφορές

12:00 - 01 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Η Volkswagen επιλέγει τις πράσινες θαλάσσιες μεταφορές
Η γερμανική εταιρεία μεταφορών και logistics Volkswagen Group Logistics, μέρος της Volkswagen AG (VW), έγινε η 31η υπογράφουσα του Ship Recycling Transparency Initiative (SRTI), μιας πλατφόρμας αποκάλυψης πληροφοριών που φιλοξενείται από την Sustainable Shipping Initiative (SSI).

Η Volkswagen Group Logistics ενώνει τους ομολόγους της σε όλη την αλυσίδα αξίας της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών παρόχων, των επενδυτών, των πλοιοκτητών και άλλων, ζητώντας διαφανείς, υπεύθυνες πρακτικές πράσινης ναυτιλίας.

Το SRTI επιτρέπει στους ιδιοκτήτες φορτίου, στους χρηματοοικονομικούς φορείς και σε άλλους να χρησιμοποιούν δεδομένα που παρέχονται από πλοιοκτήτες για να ενημερώνουν τη λήψη των αποφάσεών τους, δημιουργώντας ζήτηση για ναυτιλία υπεύθυνη στο περιβάλλον και επιβραβεύοντας τις καλές πρακτικές μέσω μιας εθελοντικής προσέγγισης με γνώμονα την αγορά.

«Σημαντικό στοιχείο των υπεύθυνων ενεργειών μας είναι η προσεκτική χρήση των πόρων. Γι' αυτό είναι σημαντικό για εμάς ως Volkswagen Group Logistics να υποστηρίξουμε και να προωθήσουμε ζητήματα όπως η βιωσιμότητα στη ναυπηγική, τη ναυτιλία και τις θαλάσσιες μεταφορές στο σύνολό τους», σχολίασε ο Simon Motter, Επικεφαλής του VW Group Logistics.

«Η αντιμετώπιση των προκλήσεων στην πράσινη ναυτιλία είναι κοινή ευθύνη και χαιρόμαστε που η Volkswagen Group Logistics εντάσσεται στην κοινότητα SRTI και δίνει το παράδειγμα, δείχνοντας πώς οι ιδιοκτήτες φορτίου μπορούν να γνωρίζουν και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για την πλήρη αλυσίδα εφοδιασμού, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από αυτό που απαιτείται», είπε ο Andrew Stephens, Εκτελεστικός Διευθυντής του SRTI.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη VW Group Logistics για να αναδείξουμε το προφίλ αυτού του ζητήματος και να ευαισθητοποιήσουμε άλλους που μπορεί να θέλουν να εξετάσουν πώς τα πλοία που μεταφέρουν το φορτίο τους γίνονται πράσινα», πρόσθεσε.

Η VW μεταφέρει τα περισσότερα από τα νέα της οχήματα στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας πλοία με καύσιμο το Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο (LNG) χαμηλών εκπομπών. Μετά την έναρξη λειτουργίας των δύο πρώτων πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων LNG το 2020, η Volkswagen Group Logistics παρήγγειλε τον Αύγουστο του 2021 τέσσερα ακόμη πλοία με κινητήρες πολλαπλών καυσίμων που μπορούν να τροφοδοτηθούν με LNG/LBG/ντίζελ/συνθετικό ντίζελ.

Το 2020, η Volkswagen Group Logistics έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βιώσιμη ναυτιλία στην κατηγορία των πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων, όταν επέλεξε τον προμηθευτή θαλάσσιων βιοκαυσίμων GoodFuels για την προμήθεια λιπαντικών βιοκαυσίμων για τις αποστολές του ομίλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.