ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

d'Amico: Επιβεβαιώνει τη θετική μείωση των εκπομπών CO2

13:38 - 03 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
d'Amico: Επιβεβαιώνει τη θετική μείωση των εκπομπών CO2
Το κοινό βιομηχανικό έργο που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 για τη δοκιμή μείγματος βιοκαυσίμων (B30) που προέρχεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες για την τροφοδοσία ενός δεξαμενόπλοιου προϊόντων LR1 της d'Amico Group, έδειξε θετικά ευρήματα όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών CO2, τη μειωμένη ένταση άνθρακα και τις σταθερές εκπομπές NOx .

Τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι το μείγμα βιοκαυσίμου Β30 είναι μια βιώσιμη λύση για συμμόρφωση με τους κανονισμούς της ΕΕ για τα καύσιμα που θεσπίζονται από την 1η Ιανουαρίου 2025 σχετικά με τη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων και καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα στις θαλάσσιες μεταφορές.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα και πριν από τους νέους κανονισμούς, ο Όμιλος d'Amico έχει πιστοποιήσει όλα τα πλοία LR1 του να λειτουργούν μόνιμα με το μείγμα βιοκαυσίμων Β30.

Οι δοκιμές διεξήχθησαν από τις 19 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2021 στο πλοίο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου LR1 της d'Amico Group M/T Cielo di Rotterdam. Το μείγμα βιοκαυσίμου B30 προμηθεύτηκε από την κοινή επιχείρηση προμήθειας καυσίμων Trafigura, TFG Marine στην περιοχή Άμστερνταμ-Ρότερνταμ-Αμβέρσα (ARA).

Το έργο έδειξε πώς οι φορείς του κλάδου εργάζονται όλο και περισσότερο συνεργατικά για την επίτευξη κοινών στόχων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές. Το συνδυασμένο στρατηγικό όραμα και οι τεχνικές δυνατότητες των ναυλωτών, των αυθεντικών κατασκευαστών κινητήρων, των πλοιοκτητών, των προμηθευτών καυσίμων και των ρυθμιστικών φορέων επιβεβαιώνουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κοινοποιηθούν οι ερευνητικές μελέτες για τη διερεύνηση όλων των επιλογών για την απαλλαγή από τον άνθρακα της ναυτιλίας.

«Τα βιοκαύσιμα είναι μία από τις στρατηγικές απανθρακοποίησης που διερευνούμε στη d'Amico για την υπάρχουσα χωρητικότητα. Ενώ παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη εναλλακτικών καυσίμων του μέλλοντος, νέας τεχνολογίας για την πρόωση και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε καινοτόμες ψηφιακές λύσεις, πιστεύουμε ότι η χρήση του μείγματος βιοκαυσίμων μπορεί να επιταχύνει την απανθρακοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών με άμεσο αποτέλεσμα στην υπάρχουσα χωρητικότητα», δήλωσε ο Salvatore d'Amico, Διευθυντής Στόλου στον Όμιλο d'Amico.

Ο όμιλος σκοπεύει επίσης να πιστοποιήσει ολόκληρο τον στόλο του και να δοκιμάσει τα βιοκαύσιμα Β40 και Β50 ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία κατά τη διάρκεια του 2022. «Τα βιοκαύσιμα με ουδέτερο άνθρακα θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην προσπάθεια του ναυτιλιακού τομέα για απαλλαγή από τις ανθρακούχες δραστηριότητες. Αυτό το πρωτοποριακό έργο θα συμβάλει ουσιαστικά στην κατανόηση των δυνατοτήτων των βιοκαυσίμων στη ναυτιλία, των επιπτώσεών τους στον εξοπλισμό και των επιπτώσεών τους στις προσπάθειες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές», σχολίασε ο Γεώργιος Πλευράκης, Διευθυντής ABS, Global Sustainability.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.