ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cargill- Mitsui- Maersk Tankers: Εγκαινιάζουν κοινή επιχείρηση πράσινης τεχνολογίας

16:57 - 04 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Cargill- Mitsui- Maersk Tankers: Εγκαινιάζουν κοινή επιχείρηση πράσινης τεχνολογίας
Η Cargill, η Mitsui και η Maersk Tankers έχουν ξεκινήσει μια υπηρεσία πράσινης τεχνολογίας για να βοηθήσουν τους πλοιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η υπηρεσία Njord στοχεύει να φέρει κοντά τους ιδιοκτήτες, τους ναυλωτές και τους χρηματοδότες για να επιταχύνει τις οικονομικά αποδοτικές μειώσεις εκπομπών που επεκτείνονται σε ολόκληρη τη βιομηχανία, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η τριάδα θα χρησιμοποιήσει τη συνδυασμένη τεχνική και επιχειρησιακή της τεχνογνωσία για να παράσχει ένα πλήρες πακέτο που μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των πλοίων.

Θα παράσχουν μια ομάδα για να αξιολογήσει τις δυνατότητες βελτιστοποίησης των πλοίων και να σχεδιάσει λύσεις έτσι ώστε να βοηθήσει τους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων να εφαρμόσουν λύσεις, παράλληλα με την προσφορά χρηματοδότησης.

Ανάλογα με το μέγεθος του πλοίου, τα πρότυπα συναλλαγών και τις εγκαταστάσεις, εκτιμάται ότι μπορούν να μειώσουν την ετήσια κατανάλωση καυσίμου ανά πλοίο, κατά μέσο όρο από 7% έως 16%.

Οι εταιρείες έχουν υπογράψει συμβόλαια με πέντε ιδιοκτήτες και αναμένουν να συνάψουν περισσότερες συνεργασίες την επόμενη περίοδο, πρόσθεσαν.

Η συνεργασία μεταξύ της Maersk Tankers, της Cargill και της Mitsui ξεκίνησε το 2019 και η τριάδα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια δοκιμάζοντας υπάρχουσες και νέες τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμων στους μεγάλους και ποικίλους στόλους που κατέχουν, διαχειρίζονται ή ναυλώνουν από κοινού.

Η Cargill θα παρέχει πρόσβαση στον στόλο της και στην επιχειρησιακή της τεχνογνωσία, ενώ η Mitsui προσφέρει ένα παγκόσμιο δίκτυο με πρόσβαση στην χρηματοπιστωτική αγορά και εμπειρία στην πλοιοκτησία και τη ναυπήγηση, ανέφεραν. Η Maersk Tankers προσθέτει τη γνώση της ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής δεξαμενόπλοιων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:48 - 04 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.