ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η CMA CGM καταργεί σταδιακά τη μεταφορά πλαστικών απορριμμάτων

17:59 - 16 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Η CMA CGM καταργεί σταδιακά τη μεταφορά πλαστικών απορριμμάτων
Ο γαλλικός ναυτιλιακός κολοσσός, που ειδικεύεται σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM δεν θα μεταφέρει πλέον πλαστικά απόβλητα στα πλοία του, ανακοίνωσε ο Rodolphe Saadé, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Η απόφαση αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Saadé στη Σύνοδο Κορυφής One Ocean που έλαβε χώρα στη Γαλλία μεταξύ 9 και 11 Φεβρουαρίου.

Με αυτήν την απόφαση ορόσημο που θα ισχύει από την 1η Ιουνίου 2022, η CMA CGM συνεχίζει να επιδεικνύει τη δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Στην ομιλία του, ο Rodolphe Saadé ανακοίνωσε επίσης ότι ο όμιλος θα φιλοξενήσει έναν από τους δύο χώρους του Γαλλικού Ινστιτούτου Απανθρακοποίησης στο Tangram, το σημαντικότερο κέντρο καινοτομίας και εκπαίδευσης του ομίλου που πρόκειται να ανοίξει στη Μασσαλία το 2023.

Η απομάκρυνση των πλαστικών απορριμμάτων ως βασική προτεραιότητα

Κάθε χρόνο, περίπου 10 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων καταλήγουν στη θάλασσα. Εάν δεν ληφθούν μέτρα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να τριπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια και να φτάσει τους 29 εκατομμύρια τόνους ετησίως, γεγονός που θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη ζημιά στα θαλάσσια οικοσυστήματα, την πανίδα και τη χλωρίδα.

Με την απόφαση ότι δεν θα μεταφέρει πλέον πλαστικά απόβλητα στα πλοία της, η CMA CGM θα αποτρέψει την εξαγωγή αυτού του τύπου απορριμμάτων σε προορισμούς όπου η διαλογή, η ανακύκλωση ή η ανάκτηση δεν είναι εξασφαλισμένη.

Η ομάδα αποφάσισε έτσι να λάβει πρακτικά βήματα όπου έχει την επιχειρησιακή ικανότητα να το πράξει, λαμβάνοντας υπόψη τις επείγουσες εκκλήσεις που έγιναν από ορισμένες ΜΚΟ.

Με αυτή την απόφαση, η CMA CGM εντείνει τις προσπάθειές της για να καταστήσει τη διατήρηση της βιοποικιλότητας μία από τις προτεραιότητες της πολιτικής της σχετικά με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και να αναπτύξει πιο υπεύθυνο και δίκαιο για όλους και για τον πλανήτη, εμπόριο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Δράση για βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές: το σήμα Green Marine Europe» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής One Ocean στη Βρέστη, η CMA CGM έγινε επίσης μία από τις έντεκα νέες υποψήφιες για τη σήμανση Green Marine Europe.

Ενώ η οικολογική μετάβαση της ναυτιλίας είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την προστασία των ωκεανών, αυτή η εκδήλωση είχε σκοπό να αναδείξει την πρωτοβουλία σήμανσης GME και τις δεσμεύσεις των πλοιοκτητών στο πλαίσιο της πρώτης ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πιστοποίησης για τις θαλάσσιες μεταφορές. Με την υποστήριξη ενός στόλου 545 πλοίων, η CMA CGM δεσμεύεται για την ενεργειακή μετάβαση στη ναυτιλία. Ως πρωτοπόρος στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την ουδετερότητα του άνθρακα έως το 2050.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.