ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γαλλία σταματά ρωσικό πλοίο στη Μάγχη λόγω των κυρώσεων

20:57 - 28 Φεβ 2022 | Ναυτιλία
Η Γαλλία σταματά ρωσικό πλοίο στη Μάγχη λόγω των κυρώσεων
Η γαλλική ναυτική αστυνομία σταμάτησε την πορεία ενός πλοίου στη Μάγχη το οποίο οι αρχές υποπτεύονται ότι ανήκει σε ρωσική εταιρεία, δράση που αποτελεί μια από τις πρώτες ορατές εμφανίσεις της Δύσης που επιβάλλει κυρώσεις στη Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το φορτηγό πλοίο που μετέφερε αυτοκίνητα, το οποίο κατευθυνόταν προς την Αγία Πετρούπολη, «είναι ισχυρά πιθανό πως ότι συνδέεται με ρωσικά συμφέροντα που στοχεύουν οι κυρώσεις», δήλωσε η καπετάνιος Veronique Magnin, της γαλλικής ναυτιλιακής νομαρχίας.

Το πλοίο εκτράπηκε στο λιμάνι της Boulogne-sur-Mer στη βόρεια Γαλλία μεταξύ 03:00 και 4:00 τοπική ώρα, είπε η Magnin, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι πραγματοποιούνταν από τελωνειακούς υπαλλήλους και ότι το πλήρωμα του πλοίου ήταν «συνεργάσιμο».

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε κυρώσεις αποκλεισμού κατά του πλοίου λέγοντας ότι ανήκε σε θυγατρική της Promsvyazbank, μιας από τις ρωσικές οντότητες που επλήγησαν από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Pyotr Fradkov, είναι γιος του Mikhail Fradkov, πρώην επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών, ο οποίος διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα ο Pyotr Fradkov συμπεριλήφθηκε ο ίδιος στον τελευταίο γύρο κυρώσεων των ΗΠΑ.

Η Promsvyazbank, σε σχόλιο στο Reuters, ανέφερε ότι η θυγατρική της δεν κατέχει πλέον το πλοίο Baltic Leader και ότι αγοράστηκε από διαφορετική οντότητα πριν από την επιβολή των κυρώσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:57 - 28 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.