ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NYK: Σταματάει τις αποστολές πλοίων στην Ουκρανία

12:20 - 01 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
NYK: Σταματάει τις αποστολές πλοίων στην Ουκρανία
Η μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία της Ιαπωνίας Nippon Yusen Kaisha, ή NYK Line, αποφάσισε να μην στείλει περισσότερα από τα πλοία της στην Ουκρανία καθώς τρία από αυτά βρίσκονται επί του παρόντος καθηλωμένα στα ουκρανικά λιμάνια, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, εν μέσω της εντεινόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία.

«Αποφασίσαμε να μην στείλουμε τα πλοία μας στα λιμάνια της Ουκρανίας και έχουμε ξεκινήσει τον συντονισμό μας με τους ιδιοκτήτες φορτίου μας», είπε ο εκπρόσωπος.

Τα τρία πλοία της NYK έχουν κολλήσει σε απροσδιόριστα λιμάνια στην Ουκρανία λόγω της απαγόρευσης εισόδου και αναχώρησης από το λιμάνι, είπε ο εκπρόσωπος, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η τελευταία κίνηση της NYK ήρθε καθώς η Ένωση Ιαπωνικών Εφοπλιστών εξέδωσε προληπτικές συμβουλές στα μέλη της για ναυσιπλοΐα στην Ουκρανία και στα ρωσικά ύδατα.

Το Namura Queen χτυπήθηκε από πύραυλο στο αγκυροβόλιο, ενώ λειτουργούσε στο λιμάνι του Yuzhny στην Ουκρανία, στις 25 Φεβρουαρίου, είπε μια πηγή.

Πηγές της αγοράς ανέφεραν επίσης επιθέσεις σε ορισμένα ουκρανικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων της Οδησσού, του Νικολάεφ, του Πίβντεννι και του Οτσάκοφ.

Αξιωματούχος της Nissen Kaiun επιβεβαίωσε στις 26 Φεβρουαρίου ότι ιαπωνική ομάδα που είχε δεχτεί επίθεση ανήκε στο Namura Queen, αλλά ο αξιωματούχος αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου Namura Queen κατευθύνεται επί του παρόντος στην Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, αφού αναχώρησε από το λιμάνι Yuzhny στις 25 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το λογισμικό ανάλυσης εμπορικών ροών της S&P Global Platts cFlow.

Η Ουκρανία συμβάλλει σημαντικά στις παγκόσμιες εξαγωγές σιτηρών και οποιαδήποτε διαταραχή στις εμπορικές ροές θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει την επισιτιστική ασφάλεια και τις τιμές, τη στιγμή που ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει εκτοξευθεί σε ιστορικό υψηλό το τελευταίο έτος.

Τα λιμάνια Azov και Rostov της Ρωσίας χρησιμεύουν ως κόμβοι μεταφόρτωσης για τη φόρτωση πλοίων βαθέων υδάτων στο ρωσικό λιμάνι Kavkaz και ως σημεία φόρτωσης για την πραγματοποίηση μικρών αποστολών δεμάτων σιταριού, κριθαριού και καλαμποκιού σε προορισμούς στην ανατολική Μεσόγειο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.