ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Lloyds List: «Πολεμική περιοχή» η Βόρεια Μαύρη Θάλασσα

16:05 - 04 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Lloyds List: «Πολεμική περιοχή» η Βόρεια Μαύρη Θάλασσα
Εργοδότες και συνδικάτα συμφώνησαν για πρόσθετες αμοιβές, επιδόματα και χορήγηση του δικαιώματος άρνησης απόπλου σε ναυτικούς που βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας.

Τμήματα της Αζοφικής Θάλασσας και της βόρειας Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων όλων των ουκρανικών λιμανιών, έχουν χαρακτηριστεί ως «πολεμικές περιοχές επιχειρήσεων» από την Κοινή Διαπραγματευτική Ομάδα των εργοδοτών και τη Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές, σύμφωνα με τη Lloyds List.

Οι πολεμικές και υψηλού κινδύνου περιοχές είναι μέρη του κόσμου όπου θεωρείται ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο έκθεσης σε κινδύνους για την ασφάλεια και τη ζωή λόγω πολέμου, στρατιωτικής έντασης, εχθροπραξιών, πειρατικής δραστηριότητας και άλλων συνθηκών που προκαλούν άμεσο κίνδυνο στα πλοία που τα επισκέπτονται και τα πληρώματά τους, σύμφωνα με την ομοσπονδία.

Οι ναυτικοί που εργάζονται σε καθορισμένες περιοχές δικαιούνται επιπλέον παροχές και προστασία.

Οι ονομασίες θα επανεξετάζονται κάθε δύο εβδομάδες.

«Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών και των συγκρούσεων στην Ουκρανία έχει ασκήσει τεράστια πίεση στους ναυτικούς όλων των εθνών και σε μια βιομηχανία που ήδη εργάζεται κάτω από τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της πανδημίας», ανέφεραν οι ομάδες σε ανακοίνωσή τους.

Τα οφέλη καλύπτουν τους ναυτικούς σε περισσότερα από 9.000 πλοία που αποτελούν μέρος της συμφωνίας του Διεθνούς Φόρουμ Διαπραγμάτευσης, μιας συλλογικής σύμβασης διαπραγμάτευσης.

«Τα μέρη συμφώνησαν ότι η ευημερία των ναυτικών και η προστασία των δικαιωμάτων τους σε αυτή την άνευ προηγουμένου κατάσταση ήταν πρωταρχικής σημασίας για το πνεύμα και την πρόθεση της συμφωνίας IBF», ανέφεραν οι ομάδες.

Το φόρουμ εξέτασε επίσης τη βοήθεια των κυβερνήσεων σε πιθανές συμφωνίες προσφύγων για τους Ουκρανούς ναυτικούς και τις οικογένειές τους, καθώς και την αύξηση της πίεσης στις κυβερνήσεις να παραιτηθούν από τη βίζα για να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:06 - 04 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.