ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Danaos-Asiatic Lloyd παραγγέλνουν έως και έξι πλοία στην DSIC

17:18 - 14 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Danaos-Asiatic Lloyd παραγγέλνουν έως και έξι πλοία στην DSIC
Οι ναυτιλιακές εταιρείες Danaos Shipping και Asiatic Lloyd έχουν παραγγείλει έως και έξι πλοία χωρητικότητας 7.100 TEU στην Dalian Shipbuilding Industry Company (DSIC).

Η DSIC ανακοίνωσε ότι η ελληνική Danaos, είχε κάνει παραγγελίες για δύο πλοία στις 11 Μαρτίου, με επιλογές για άλλα δύο πλοία.

Η Danaos, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος ιδιοκτήτης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, διαθέτει στόλο 71 πλοίων με πλοία που κυμαίνονται σε χωρητικότητα από 2.200 έως 13.100 TEU.

Είναι η πρώτη φορά που η Danaos, της οποίας οι τελευταίες παραγγελίες νεότευκτων ήταν τον Σεπτέμβριο του 2007, παρήγγειλε νεότευκτα στην DSIC. Παρόλο που πολλές ναυτιλιακές εταιρείες και πάροχοι χωρητικότητας έσπευσαν να παραγγείλουν νεότευκτα εν μέσω της σύσφιξης της αγοράς εμπορευματοκιβωτίων, η Danaos δεν το είχε κάνει μέχρι την περασμένη εβδομάδα, αν και η εταιρεία είχε αποκτήσει έξι πλοία 5.466 TEU από την Peter Dohle, την Offen και την OCM Luxembourg στα τέλη του 2021.

Η παραγγελία της εταιρείας στο DSIC έγινε λίγες μέρες αφότου η Asiatic Lloyd, θυγατρική της γερμανικής AL Maritime Holdings, παρήγγειλε δύο παρόμοια πλοία στο ναυπηγείο, αυξάνοντας τις παραγγελίες της εκεί σε έξι πλοία.

Οι παραδόσεις αναμένονται το 2024. Οι προηγούμενες παραγγελίες της Asiatic Lloyd's έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το 2023.

Οι τιμές των νεότευκτων δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά υπολογίζονται σε περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια η καθεμία, σύμφωνα με το VesselsValue.

Υπήρξε μια έκρηξη στις παραγγελίες για τέτοια μεγέθη πλοίων τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τέτοια πλοία είναι κατάλληλα για διαδρομές μεσαίων αποστάσεων όπως η λωρίδα Ανατολικής Ασίας-Περσικού Κόλπου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.