ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι παγκόσμιοι «γίγαντες» σιτηρών σταματούν-εν μέρει-τη λειτουργία τους στη Ρωσία

18:59 - 16 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Οι παγκόσμιοι «γίγαντες» σιτηρών σταματούν-εν μέρει-τη λειτουργία τους στη Ρωσία
Λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, οι ADM, Bunge, Cargill και LDC πραγματοποιούν προσαρμογές στις επιχειρησιακές τους λειτουργίες στη Ρωσία.

Η Cargill Inc. και η ADM δήλωσαν και οι δύο ότι περιορίζουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Ρωσία, αλλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν εκεί "απαραίτητες" εγκαταστάσεις τροφίμων, αναφέρει το Reuters.

Λεπτομέρειες από τον ιστότοπο της Cargill ανέφεραν προηγουμένως ότι η εταιρεία απασχολεί περίπου 2.500 άτομα στη Ρωσία, με επενδύσεις άνω των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη μεταποίηση αγροτοβιομηχανιών.

«Το φαγητό είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται ως όπλο», ανέφερε η Cargill σε μια δήλωση.

Η ADM σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αποτύπωμά της στη Ρωσία ήταν πολύ περιορισμένο και ότι «θα περιορίσει τις δραστηριότητες στη χώρα που δεν σχετίζονται με την παραγωγή και τη μεταφορά βασικών προϊόντων και συστατικών τροφίμων».

Η Bunge είπε στο Reuters ότι είχε αναστείλει κάθε νέα εξαγωγική δραστηριότητα από τη Ρωσία, αλλά το εργοστάσιο θραύσης ελαιούχων σπόρων εξακολουθεί να λειτουργεί εκεί και να εξυπηρετεί την εγχώρια αγορά. Η Bunge έχει συνολικά 121 εκατομμύρια δολάρια σε ενεργητικό στη χώρα.

Επιπρόσθετα και η Louis Dreyfus Co. (LDC) δήλωσε ότι ανέστειλε τις ρωσικές επιχειρήσεις.

Η LDC λειτουργεί τερματικό εξαγωγών σιτηρών στην Αζοφική Θάλασσα, με ετήσια χωρητικότητα περίπου 1 εκατομμυρίου τόνων, και εξάγει 1,5-3 εκατομμύρια τόνους ετησίως συνολικά από τη Ρωσία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.