ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεβίωσε ο Ιταλός εφοπλιστής Michele D’Amato

19:00 - 22 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Απεβίωσε ο Ιταλός εφοπλιστής Michele D’Amato
Η ναυτιλία της Νάπολης θρηνεί τον θάνατο ενός εκ των μεγαλοεφοπλιστών της πόλης.

Ο Michele D'Amato πέθανε το Σαββατοκύριακο. Ήταν μέρος μιας μεγάλης ναυτιλιακής φατρίας – η τρίτη γενιά της οποίας είχε ακολουθήσει τους δικούς της δρόμους προς νέα ναυτιλιακά εγχειρήματα.

Το 1990 ο D'Amato ίδρυσε την εταιρεία μεταφοράς ξηρού φορτίου D'Amato di Navigazione, ενώ τα αδέρφια του, Luigi και Giuseppe, προήδρευαν των Fratelli D'Amato και Perseveranza di Navigazione.

Ο Mario Mattioli, πρόεδρος της ένωσης Ιταλών εφοπλιστών Confitarma, σχολίασε την άνοδο της D'Amato di Navigazione: «Καθώς η εταιρεία μεγάλωνε, τόσο αυξανόταν το κύρος και ο ρόλος του «Commandante» Michele D'Amato στην ιταλική ναυτιλιακή σκηνή».

Η εταιρεία, την οποία διηύθυνε με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του, μπήκε σε εκτεταμένη αναδιάρθρωση στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και σήμερα διευθύνεται από την κόρη του, Maddalena.

«Θα μας λείψουν όλοι οι ήπιοι τρόποι και η κομψότητά του που είναι εμποτισμένα με το εντελώς ναπολιτάνικο πνεύμα που συνοδεύει τις δεξιότητές του ως μεγάλος επιχειρηματίας και γνώστης του ναυτιλιακού κόσμου», είπε ο Mattioli.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.