ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαγκάη: Η αύξηση των κρουσμάτων εγείρει ανησυχίες για συμφόρηση

16:51 - 23 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Σαγκάη: Η αύξηση των κρουσμάτων εγείρει ανησυχίες για συμφόρηση
Νέοι μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων Covid-19 στη Σαγκάη έχουν προκαλέσει ανησυχίες ότι το πιο πολυσύχναστο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο μπορεί να δει αυξανόμενες ουρές πλοίων.

Στις 21 Μαρτίου, τη στιγμή που η κινεζική κυβέρνηση ήρε το lockdown στο Shenzhen, οι κάτοικοι της Σαγκάης έλαβαν εντολή να εργάζονται από το σπίτι, ενώ τα σχολεία έκλεισαν.

Η Maersk Line συμβουλεύει τους πελάτες να αυτοεξυπηρετούνται ηλεκτρονικά, δεδομένου του περιορισμένου αριθμού προσωπικού στα γραφεία της στη Σαγκάη.

Οι αποθήκες στη Σαγκάη παραμένουν σε λειτουργία, αν και οι οδηγοί καλούνται να επιδείξουν έναν υγειονομικό κώδικα για την παράδοση φορτίου. Επιπλέον, οι οδηγοί από περιοχές μεσαίου υψηλού κινδύνου πρέπει να δείξουν αρνητικός τεστ εντός 48 ωρών και οι οδηγοί από περιοχές μη επικίνδυνου πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ που έγινε από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου για παράδοση φορτίου από 21 έως 27 Μαρτίου.

Ο Lars Jensen, Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας συμβούλων Vespucci Maritime, δήλωσε στο Container News ότι οποιαδήποτε επίπτωση στο λιμάνι της Σαγκάης θα εξαρτηθεί κυρίως από την κλίμακα και τη φύση της επιχειρησιακής επιβράδυνσης. "Στο βαθμό που οι περιορισμοί επηρεάζουν την ικανότητα μεταφοράς φορτηγών, αυτό θα εμποδίσει τις εκτροπές προς το Ningbo", δήλωσε ο Jensen.

Η Maersk Line σημείωσε ότι η συνολική κατάσταση των μεταφορών στην ξηρά είναι δυναμική και μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Η μεταφορά με φορτηγά εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στα κύρια λιμάνια της Κίνας και στις κοντινές πόλεις, υπό την προϋπόθεση ότι οι οδηγοί έχουν αρνητικά τεστ που ζητούνται από τις τοπικές κυβερνήσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.