ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικιακές συσκευές Electrolux θα μεταφερθούν με «πράσινα πλοία»

19:08 - 24 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Οικιακές συσκευές Electrolux θα μεταφερθούν με «πράσινα πλοία»
Ο σουηδικός πολυεθνικός κατασκευαστής οικιακών συσκευών Electrolux επέλεξε τη λύση Cleaner Energy LNG της CMA CGM για αποστολές οικιακών συσκευών το 2022 με εμπορευματοκιβώτια χωρητικότητας 40.000 TEU.

Η CMA CGM είπε ότι η συνεργασία βασίζεται στις λύσεις που ψάχνει η αγορά, χαμηλών εκπομπών άνθρακα για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης στη ναυτιλία.

Η προσφορά χαμηλών εκπομπών άνθρακα της γαλλικής ναυτιλιακής θα επιτρέψει τη μεταφορά των φορτίων στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου LNG της CMA CGM, ενώ θα επωφεληθεί επίσης από ένα μερίδιο εγγύησης προέλευσης βιομεθανίου, επιτρέποντας μείωση κατά 25% στις εκπομπές CO2, σύμφωνα με δήλωση.

«Με τον μεγαλύτερο στόλο πλοίων έτοιμων για χρήση ηλεκτρικού μεθάνιου που έχει ήδη αναπτυχθεί, ο Όμιλος CMA CGM είναι σε θέση να βοηθήσει φορτωτές όπως η Electrolux να κάνουν σημαντικά βήματα για την απομάκρυνση των ανθρακούχων αερίων της ναυτιλίας», δήλωσε ο Laurent Olmeta, Διευθύνων Σύμβουλος της CMA CGM Asia Pacific, και πρόσθεσε: «Καθώς περισσότεροι φορτωτές μετακινούν τα φορτία τους με βιώσιμα καύσιμα μέσω της σειράς ACT με λύσεις CMA CGM+, χτίζουμε το κόστος για εναλλακτικά καύσιμα για να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση στη ναυτιλία».

Ο Carsten Franke, Chief Operations Officer της Electrolux, σχολίασε: «Αυτές οι συνεργασίες βάζουν την Electrolux στην πρώτη γραμμή όσον αφορά το ποσοστό του συνολικού όγκου των προϊόντων που μεταφέρονται με πιο βιώσιμο τρόπο. Καθώς συρρικνώνουμε συνεχώς αυξανόμενους όγκους βιοκαυσίμων για θαλάσσιες μεταφορές, υποστηρίζουμε επίσης τη συνολική ανάπτυξη της αγοράς προς πιο βιώσιμες πρακτικές για τη ναυτιλία αγαθών σε όλο τον κόσμο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.