ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Πιθανό να χάσει $6 δισ. από τις εξαγωγές σιτηρών

11:03 - 28 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Ουκρανία: Πιθανό να χάσει $6 δισ. από τις εξαγωγές σιτηρών
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει πιθανή απώλεια εσόδων από σιτηρά ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ο αποκλεισμός των λιμανιών της από τις ρωσικές δυνάμεις την εμποδίζει να πουλήσει εκατομμύρια τόνους σιταριού και καλαμποκιού που είχαν προοριστεί για εξαγωγή μέχρι τον Ιούνιο, δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος της βιομηχανίας.

Οι χώρες που βασίζονται στις εισαγωγές ουκρανικού σιταριού - συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Υεμένης - θα πρέπει να βρουν εναλλακτικές προμήθειες, προειδοποίησαν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Ρωσικά πολεμικά πλοία στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Ουκρανίας εμποδίζουν τα φορτηγά πλοία να φύγουν από τα λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου του κύριου κόμβου της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα, οι εξαγωγές σιτηρών έχουν σταματήσει από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Mykola Gorbachev, πρόεδρος της Ουκρανικής Ένωσης Σιτηρών, δήλωσε στο Reuters ότι η χώρα είχε περίπου 20 εκατομμύρια τόνους σιταριού και καλαμποκιού προς εξαγωγή από τη σεζόν 2021/22, η οποία λήγει τον Ιούνιο, σε μέση τιμή περίπου 300 $ ανά τόνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 28 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.