ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η MOL αντισταθμίζει τις εκπομπές CO2 από δεξαμενόπλοιο

14:24 - 28 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Η MOL αντισταθμίζει τις εκπομπές CO2 από δεξαμενόπλοιο
Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Mitsui O.S.K. Η Lines (MOL) δήλωσε ότι θα συμμετάσχει στον αντιστάθμιση άνθρακα χρησιμοποιώντας το «J Blue Credit», το οποίο χρησιμοποιεί το μπλε άνθρακα που εκδόθηκε από την Japan Blue Economy Association (JBE).

Το «J Blue Credit» στοχεύει στον μπλε άνθρακα, το οποίο είναι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που απορροφάται από θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα και προσελκύει την προσοχή ως νέα πίστωση που στοχεύει στην επιτάχυνση των βημάτων για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο ξεκίνησε σε δοκιμαστική βάση το 2020 και το 2021, εκδόθηκαν πιστώσεις μέσω δραστηριοτήτων αποκατάστασης λιβαδιών και παλιρροϊκών επιπέδων στην πόλη Yokohama, στο λιμάνι Tokuyama Kudamatsu στην πόλη Shunan και στο κανάλι Hyogo.

Στις 18 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε τελετή για την έκδοση πιστοποιητικών για πωλητές και αγοραστές. Η MOL θα συμβάλει στην ενίσχυση της υλοποίησης και της βιωσιμότητας των πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση και προστασία του λιβάδιου σε κάθε περιοχή μέσω της αγοράς πιστώσεων για περίπου 11 τόνους, μεταξύ των συνολικών περίπου 65 τόνων πιστώσεων που εκδόθηκαν.

Τα οικοσυστήματα του μπλε άνθρακα, όπως το λιβάδι με θαλάσσιο χόρτο, όχι μόνο σταθεροποιούν και απορροφούν άνθρακα, αλλά παρέχουν επίσης ποικίλα οφέλη, όπως παροχή τροφής, καθαρισμό νερού και διατήρηση ειδών, υποστηρίζοντας τις ζωές των ανθρώπων, εξήγησε η MOL.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι πιστώσεις που αγοράζονται από τη MOL σχεδιάζονται να αντισταθμίσουν το CO2 που εκπέμπεται από το πρώτο ηλεκτρικό δεξαμενόπλοιο μηδενικών εκπομπών στον κόσμο, το Asahi, που κατασκευάστηκε πρόσφατα από την Asahi Tanker. Προγραμματισμένη να παραδοθεί στα τέλη Μαρτίου, η νέα κατασκευή θα τοποθετηθεί από το ναυπηγείο στην πόλη Marugame City, στην επαρχία Kagawa, στην πόλη Kawasaki στην επαρχία Kanagawa, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση παροχής ρεύματος.

Στο μέλλον, το πλοίο θα συμβάλει στη μείωση του CO2 κατά περίπου 280 τόνους, 60% (εκτιμώμενες τιμές) ετησίως σε σύγκριση με τα συμβατικά πλοία χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η MOL προσπαθεί να επεκτείνει τη χρήση πλοίων ηλεκτρικής πρόωσης (EV) στην ακτοπλοΐα σε συνεργασία με την Asahi Tanker. Ο Όμιλος MOL δραστηριοποιείται στη δημιουργία αρνητικών εκπομπών, συμπεριλαμβανομένου του μπλε άνθρακα, σε συνεργασία με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς, με στόχο την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών που στοχεύουν σε όλο το φάσμα 1, 2 και 3 έως το 2050.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 28 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.