ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MAN ES-DNV: Συνεργασία επιτάχυνσης της ναυτιλιακής απανθρακοποίησης και ψηφιοποίησης

16:36 - 28 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
MAN ES-DNV: Συνεργασία επιτάχυνσης της ναυτιλιακής απανθρακοποίησης και ψηφιοποίησης
Η γερμανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων MAN Energy Solutions (MAN ES) και ο νηογνώμονας DNV υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας (MoU) για συνεργασία για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, την ψηφιοποίηση και το υδρογόνο στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Όπως αποκαλύφθηκε, το Μνημόνιο Συνεννόησης υπεγράφη σε ψηφιακή τελετή και τίθεται σε ισχύ αμέσως, με χρονικό διάστημα τριών ετών.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, τα μέρη θα παράσχουν λεπτομερή σχέδια δράσης στους τομείς της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, της αλυσίδας αξίας του υδρογόνου και της ψηφιοποίησης έως τις 30 Ιουνίου 2022.

«Η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και η ψηφιοποίηση μεταμορφώνουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Μέσω της συνεργασίας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον μετασχηματισμό και μαζί με την MAN Energy Solutions, θα διαμορφώσουμε λύσεις που φέρνουν αξία τόσο στις εταιρείες μας όσο και, κυρίως, στους πελάτες μας», δήλωσε ο CEO της DNV, Remi Eriksen.

Σχολιάζοντας το Μνημόνιο, ο Uwe Lauber, Διευθύνων Σύμβουλος της MAN ES, δήλωσε: «Η επίτευξη του στόχου του 1,5°C απαιτεί σημαντική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, μια καταιγίδα που απαιτεί πραγματικά όλα τα χέρια στο κατάστρωμα. Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ομοϊδεάτες –τόσο εντός όσο και εκτός του κλάδου– σε αυτή την αναπόφευκτη πορεία προς τις μηδενικές εκπομπές».

Ο Gregory Puckett, επικεφαλής του Group Digital στη MAN ES, πρόσθεσε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι η συνεργασία μεταξύ του κλάδου είναι απαραίτητη και η συνεργασία με την DNV είναι αμοιβαίου οφέλους, επιτρέποντάς τους να αξιοποιήσουν ο ένας την αντίστοιχη τεχνογνωσία του άλλου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.