ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H Wan Hai παραγγέλνει πέντε οικολογικά πλοία για $657 εκατ.

16:52 - 29 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
H Wan Hai παραγγέλνει πέντε οικολογικά πλοία για $657 εκατ.
Η ταϊβανέζικη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Wan Hai Lines αποφάσισε να παραγγείλει πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 13.100 TEU στη Νότια Κορέα.

Στις 25 Μαρτίου 2022, η Wan Hai Lines με έδρα τη Σιγκαπούρη υπέγραψε ναυπηγική σύμβαση με τη Samsung Heavy Industries (SHI). Η αξία της παραγγελίας είναι 803,6 δισεκατομμύρια KRW (περίπου 657 εκατομμύρια δολάρια).

Τα νεότευκτα αναμένεται να παραδοθούν διαδοχικά έως τον Δεκέμβριο του 2024, ανέφεραν σε ξεχωριστές δηλώσεις η ναυτιλιακή εταιρεία και η ναυπηγική εταιρεία.

Όπως εξηγήθηκε, τα πλοία θα είναι ενεργειακά αποδοτικά και θα συμμορφώνονται με τους τελευταίους περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Συγκεκριμένα, θα εξοπλιστούν με σύστημα μείωσης οξειδίων του αζώτου (SCR), σύστημα επεξεργασίας νερού έρματος (BWTS) και διάφορες συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας.

Θα είναι επίσης πιστοποιημένα με τη σημείωση «Έξυπνο πλοίο». Η λύση έξυπνων πλοίων Svessel θα επιτρέψει πιο οικονομική και ασφαλέστερη λειτουργία, σύμφωνα με την SHI.

Το 2021, η Wan Hai παρήγγειλε δεκατρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας 13.100 TEU ως μέρος του σχεδίου ανανέωσης του στόλου της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.