ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ZIM χρονοναυλώνει έξι νεότευκτα για $600 εκατ.

14:27 - 31 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Η ZIM χρονοναυλώνει έξι νεότευκτα για $600 εκατ.
Η ισραηλινή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ZIM ανακοίνωσε μια νέα συμφωνία χρονοναύλωσης με μια ομάδα επενδυτών που ξεκίνησε από την MPC Capital AG, σύμφωνα με την οποία η ZIM θα ναυλώσει συνολικά έως και έξι νεότευκτα πλοία ευρείας δέσμης χωρητικότητας 5.500 TEU.

Η περίοδος ναύλωσης θα είναι επτά χρόνια και το συνολικό τίμημα είναι περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια.

Τα πλοία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο HJ Shipbuilding & Construction (παλαιότερα γνωστό ως Hanjin Heavy Industries & Construction Co.) με έδρα την Κορέα και έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν μεταξύ Μαΐου 2023 και Φεβρουαρίου 2024.

Ο Eli Glickman, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ZIM, σχολίασε: «Συνεχίζουμε να προωθούμε τη στρατηγική μας ναύλωσης σε πλοία υψηλής ευελιξίας για να ενισχύσουμε τις εμπορικές μας προοπτικές, να διατηρήσουμε την ευελιξία μας και να ενισχύσουμε τη θέση μας ως καινοτόμου παρόχου θαλάσσιων μεταφορών. Με δέσμευση να προσφέρουμε στον κλάδο ανώτερη κερδοφορία, αναμένουμε να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μια συνετή προσέγγιση κατανομής κεφαλαίων, διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργική μας ευελιξία και δημιουργώντας διαρκή αξία για τους μετόχους».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:27 - 31 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.