ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TORM: Δέσμευση για μείωση εκπομπών κατά 40% έως το 2025

14:30 - 01 Απρ 2022 | Ναυτιλία
TORM: Δέσμευση για μείωση εκπομπών κατά 40% έως το 2025
Η δανική ναυτιλιακή εταιρεία TORM έχει θέσει έναν νέο στόχο να επιτύχει μείωση των εκπομπών CO2 κατά 40% έως το 2025 — πέντε χρόνια πριν από τον προηγούμενο στόχο.

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική στρατηγική των αερίων του θερμοκηπίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), που εγκρίθηκε το 2018, προβλέπει μείωση της έντασης άνθρακα της διεθνούς ναυτιλίας κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030, σε σύγκριση με το 2008. Η TORM είναι ακόμη πιο φιλόδοξη στις περιβαλλοντικές της προσπάθειες.

«Έχουμε θέσει με υπερηφάνεια τον στόχο να επιτύχουμε μείωση του CO2 κατά 40% που ζητά ο ΙΜΟ έως το 2025 – αντί για το 2030. Ένας στόχος που φιλοδοξούμε να επιτύχουμε μέσω της συνεχούς συνεργασίας με νέες ενεργειακά αποδοτικές λύσεις», αποκάλυψε η TORM, ανακοινώνοντας την Έκθεση Υπευθυνότητας για το 2021.

Με τα χρόνια, η TORM έχει προσανατολίσει τις περιβαλλοντικές της προσπάθειες για να ξεπεράσει τους στόχους που είχε θέσει. Επιπλέον, η εταιρεία πιστεύει ότι όλοι έχουν υποχρέωση να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να μειώσουν τις εκπομπές CO2.

Όπως έγινε κατανοητό, ο επιταχυνόμενος στόχος είναι εφικτός χάρη στην ενσωματωμένη πλατφόρμα One TORM, όπου η δανική εταιρεία ελέγχει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας των επιχειρήσεων και των λειτουργιών της.

«Για να συνεχίσουμε να μειώνουμε τις εκπομπές μας προς το 2025 και μετά από αυτό, θα επικεντρωθούμε, για παράδειγμα, στη βαφή κύτους, τη συντήρηση, τα συνδεδεμένα μηχανήματα και τα συνδεδεμένα πλοία και να συνεχίσουμε το ταξίδι βελτιστοποίησης των εργασιών επί του πλοίου», συνέχισε η TORM.

Αναφορικά με τα μακροπρόθεσμα σχέδια, η εταιρεία έχει τη φιλοδοξία να φτάσει σε μηδενικές εκπομπές CO2 από τη λειτουργία του στόλου της το 2050.

«Μακροπρόθεσμος στόχος μας, είναι να εργαστούμε σε θέματα που θα περιλαμβάνουν μελλοντικά καύσιμα και πλοία επόμενης γενιάς. Η TORM εστιάζει συνεχώς στην ενεργειακή απόδοση σε όλο τον στόλο».

Η ναυτιλιακή εταιρεία συμμετέχει σε αποκλειστικές βιομηχανικές συνεργασίες με φιλοδοξία την ανάπτυξη εναλλακτικών καυσίμων.

Το 2009, η TORM υπέγραψε το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ ως η πρώτη ναυτιλιακή εταιρεία στη Δανία που δεσμεύεται για το διεθνώς αναγνωρισμένο σύνολο αρχών σχετικά με την υγεία, την ασφάλεια, τα εργασιακά δικαιώματα, την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τον Ιανουάριο του 2022, η TORM έγινε Πρεσβευτής Αποστολών του Maersk McKinney Møller Center for Zero Carbon Shipping και συνεχίζει να είναι ενεργό μέλος του Danish Shipping, με στόχο να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων στον ΙΜΟ στις συνεχιζόμενες συζητήσεις για την εφαρμογή των κανονισμών που σχετίζονται με το CO2.

Αποτελεί επίσης μέρος του ShippingLab, μιας μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας για τη ναυτιλιακή έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία με 30 συνεργάτες από όλη τη ναυτιλιακή βιομηχανία που προωθεί τις προσπάθειες περαιτέρω για την προώθηση της έξυπνης ναυτιλίας για το μέλλον.

Το 2021, υπέγραψε το Call to Action for Shipping Decarbonization, το οποίο καλεί τις κυβερνήσεις να λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να επιτύχουν την απαλλαγή από τον άνθρακα από τη διεθνή ναυτιλία έως το 2050.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.