ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεργασία H2Carrier και Eurowind για την ανάπτυξη πράσινων καυσίμων πλοίων

14:26 - 04 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Συνεργασία H2Carrier και Eurowind για την ανάπτυξη πράσινων καυσίμων πλοίων
Η εταιρεία H2Carrier με έδρα τη Νορβηγία και η δανική εταιρεία ανάπτυξης έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Eurowind Energy συμφώνησαν να συνεργαστούν για να καταστήσουν την αγορά καυσίμων πλοίων πιο πράσινη.

Τα μέρη έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης (MoU) για την ανάπτυξη πράσινων καυσίμων από αιολική και ηλιακή ενέργεια. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσουν τεχνική και εμπορική μελέτη μετατροπής της αιολικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε πράσινη αμμωνία με τη χρήση της πλωτής μονάδας παραγωγής της H2Carrier, του P2XFloater.

Τα μέρη θέλουν να ενεργοποιήσουν την ηλεκτρονική αμμωνία για τον ναυτιλιακό τομέα χρησιμοποιώντας τον ευρωπαϊκό αιολικό τομέα και τους ηλιακούς πόρους ως πρώτη ύλη για το P2XFloater. Το πλωτό πλοίο παραγωγής προορίζεται για ασφαλή παραγωγή αμμωνίας σε βιομηχανική κλίμακα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Eurowind με στόχο να προσφέρουμε πράσινη αμμωνία στην αγορά βιομηχανικών και ναυτιλιακών καυσίμων. Η Eurowind Energy έχει πρόσβαση σε μια πρωτογενή αγορά με πάνω από 25.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής που, σε συνδυασμό με το σύστημα P2XFloater, αντιπροσωπεύουν μεγάλες ευκαιρίες για παραγωγή καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα κοντά στην ξηρά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της H2Carrier, Marten Lunde.

Ο Henrik Lykke Sorensen από τη Eurowind πρόσθεσε: «Το P2XFloater παρέχει στην Eurowind την ευκαιρία για μια γρήγορη ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.