ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Συνεργασία επιχειρήσεων για καθαρά καύσιμα, πράσινη ναυτιλία και ΑΠΕ

15:35 - 04 Απρ 2022 | Ναυτιλία
Ιταλία: Συνεργασία επιχειρήσεων για καθαρά καύσιμα, πράσινη ναυτιλία και ΑΠΕ
Ο ιταλικός ναυπηγικός κολοσσός Fincantieri υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την συμπατριώτισσα εταιρεία πιστοποίησης και μηχανικής RINA για την ενίσχυση της αμοιβαίας τεχνογνωσίας και την ανάπτυξη συνεργειών στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων, της δέσμευσης άνθρακα και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον ναυτιλιακό τομέα.

Η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή των δύο εταιρειών σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον εντοπισμό τεχνολογίας, την ανάλυση, τη μελέτη και την προσομοίωση νέων καυσίμων και ενεργειακών φορέων –ιδίως υδρογόνου και αμμωνίας– και τη δέσμευση άνθρακα, σύμφωνα με τους εταίρους.

Η συνεργασία θα περιλαμβάνει επίσης δραστηριότητες Approval in Principle (AiP) και μια προσέγγιση με βάση τον κίνδυνο ταξινόμησης που επιτρέπει την επικύρωση νέων σχεδίων και ιδεών που βασίζεται στην ισοδυναμία ασφάλειας και την πιστοποίηση καινοτόμων έργων και τεχνολογιών.

Στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι δύο εταιρείες θα επικεντρωθούν σε υπεράκτιους αιολικούς σταθμούς και τεχνολογικές λύσεις για την κυματική ενέργεια.

Η RINA και η Fincantieri δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν επίσης σε έργα Έρευνας και Ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και θα συμμετάσχουν στην ανάπτυξη της «πράσινης χρηματοδότησης».

Χάρη στη συνεργασία, οι δύο εταιρείες θα συμπληρώσουν η μία την τεχνογνωσία της άλλης στην παροχή πολυεπιστημονικών υπηρεσιών μηχανικής, ενισχύοντας τη θέση τους μεταξύ των σημαντικότερων παραγόντων στη σύλληψη νέων έργων και στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής.

Ο Ugo Salerno, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της RINA, δήλωσε: «Η RINA και η Fincantieri μοιράζονται μια κοινή καταγωγή με τις εμπορικές μας ρίζες που ξεκινούν από τον ναυτικό τομέα. Επιπλέον, μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τη δημιουργία μιας βιώσιμης βιομηχανίας και αυτός είναι ο λόγος που είμαι στην ευχάριστη θέση και με περηφάνια να ανακοινώσω τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών».

Ο Giuseppe Bono, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri, πρόσθεσε: «Το να είσαι ηγέτης σε πολλούς τομείς φέρνει μαζί του την ευθύνη να ενεργείς με βιώσιμο τρόπο. Είναι προς το συμφέρον μας να διασφαλίσουμε έναν συνδυασμό ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας, κέρδους και καινοτομίας, σε όλα τα επίπεδα.

Θέλουμε να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στην προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα μειώνοντας τον άμεσο αντίκτυπο των εργασιών μας, αναπτύσσοντας βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες και συνεργαζόμενοι με ιδρύματα και εταίρους όπως η RINA».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:36 - 04 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.